Ronald Goršić / Cropix
MODRI TRENIRALI

Grčki radio: Stiže ponajbolji klub Jugoslavije; 15 Bad Blue Boysa zaputilo se u Solun!

Očekuje nas teških 90 minuta, ali lako neće biti ni PAOK-u. Ne donosimo bijelu zastavu, iako nam Grci ne daju ni minimum izgleda! - rekao je trener Dinama
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 29. rujan 2010. 21:55

Nitko iz vodstva Dinama, pogotovo ne dvojac zadužen za medije, nije htio otkriti ime hotela u kojem su odsjeli, no učinio je to poneki igrač pa ako vas baš zanima Plavi su u - Hayattu.

Točno u 19 po lokalnom vremenu, kod nas je tada sat manje, pred tridesetak novinara pojavili su se Vahid Halilhodžić i Ante Rukavina. Trener Dinama je istaknuo:

- Došli smo odigrati dobru utakmicu. Znamo da je protivnik čvrst i posebno jak na domaćem terenu pred fantastičnom publikom. Očekuje nas teških 90 minuta, ali lako neće biti ni PAOK-u. Ne donosimo bijelu zastavu, iako nam Grci ne daju ni minimum izgleda!

Rukavina se pak prvo ispričao što ne govori grčki budući da već dva mjeseca nije u ovoj zemlji pa mu je jezik malo stradao:

- Trener je kazao sve, znamo što nas čeka, strašna atmosfera i ozbiljan takmac. Suigračima stalno ponavljam da će nam ovdje biti teže nego prije četrnaest dana protiv Španjolaca u Zagrebu.

U Solunu od Dinamovih nogometaša svi najčešće apostrofiraju Rukavinu, valjda i zato što ga najbolje poznaju. Ante na to uzvraća:

- Bolje da nas znaju što manje, tako će se više šokirati kad nas upoznaju!

Boysi ipak u Grčkoj?

Oko 25 stupnjeva Celzijusa dočekalo je dinamovce u Solunu odnosno Thessalonikiju, vrlo je sparno i puno vlage tako da su se momci preznojavali u modernim klupskim odijelima, pod košuljama i kravatama. Da Grci baš ne priznaju suvremena politička zbivanja očitovalo se iz jučerašnje emisije na lokalnom radiju, kad je nekoliko puta istaknuto da PAOK igra s Dinamom, ponajboljim klubom Jugoslavije. Što su toliko zapeli...

- Klubovi su se dogovorili da nema naših u Solunu ni njihovih u Zagrebu. Zbog toga nisam putovao ni ja - oglasio se povjerenik za sigurnost Dinama i HNS-a Zoran Cvrk.

Teško je bilo i pomisliti da poneka družba BBB ipak neće navratiti, pa se i nismo začudili dobivši informaciju da ih je put Grčke otišlo petnaestak. Samo da ne prouzroče krš i lom. Navodno se ne isplati izazivati domaće dečke!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:03