Vinkovci, 241010.Nogometna utakmica 12 kola Prve HNL izmedju Cibalie i Hajduka.Na fotografiji: navijaci Cibalie, Ultrasi, s trasparentima.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX
UKLETA SLAVONIJA

'U Slavoniji uvijek gubimo prvenstvo, a i Vinkovčani se protiv nas bacaju na glavu'

Njihovi igrači bacali su se na glavu za svaku loptu i oni su zaslužili pobjedu, bili su bolji od nas, a naš trud nije dao velikog ploda, kazao je Danijel Subašić
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. listopad 2010. 11:19

Razočarani su hajdukovci rezultatom, svi govore kako ne može biti opravdanje što su igrali bez nekolicine važnih igrača, međutim, činjenica je da su izgubili i od toga se ne može pobjeći. Trener Hajduka Stanko Poklepović je rekao.

- Greška kod prvog gola je ključni trenutak utakmice. To je jedna banalna glupost koja je za nas bila fatalna i uvela je utakmicu u poguban tijek za nas. Cijelo vrijeme smo pokušavali dostići taj manjak i gubitak, ali nismo uspijevali. Razočaran sam igrom i nismo uspjeli dati ono što možemo i moramo. Nemam nikoga izdvojiti tko bi me donekle zadovoljio. Izgubili smo utakmicu, to je teško za nas, čestitam Cibaliji na borbenosti. Pokušali smo svim silama nadoknaditi manjak igrača koji su nam nedostajali, ali to očigledno nismo uspjeli. Opet se vraćam na sami početak, banalna glupost, odmah je rezultat bio negativan i iz toga se nismo izvukli.

Trener Cibalije Stanko Mršić bio je presretan još jednom pobjedom koju, kaže, nije smio očekivati:

- Znao sam da ćemo pružiti Hajduku snažan otpor, ali nisam mogao tvrditi da ćemo pobijediti. No, mislim da smo pobjedu zalužili premda i remi ne bi bio nepravedan ishod ove utakmice. Nama je upalila finta koju uvježbavamo iz slobodnog udarca, ostane igrač sam, to je iznenadilo hajdukovce, napravili su jedanaesterac. Sa 2:0 nam je bilo lakše, izdržali smo do kraja. Cibalia je pokazala da može igrati ozbiljan nogomet, da smo zasluženo pri vrhu ljestvice, a naš napadač Kresinger bio je zagonetka za Splićane cijelo vrijeme. Mislim da su oba jedanaesterca pravilno dosuđena. I oba golmana su bila fantastična, hajdukovac Subašić je čuvao svoju momčad i držao je u igri cijelo vrijeme, a i naš Matković je fantastično obranio šansu Vukušića kad je Hajduk mogao odmah izjednačiti- raspričao se Mršić.

Igrači Hajduka bili su odreda potišteni, Hrvoje Vejić je rekao:

- U Slavoniji po tradiciji već gubimo bodove, nikako nam ne leži ovaj teren, nikako da pobijedimo ni Cibaliju ni Osijek, tu gubimo izuzetno važne bodove. Suđeno nam je da hvatamo Dinama pa tako moramo i ove godine iščekivati da i oni negdje posrnu – zdvajao je Vejić.

Vratar Danijel Subašić bio je najbolji u redovima Hajduka:

- Njihovi igrači bacali su se na glavu za svaku loptu i oni su zaslužili pobjedu, bili su bolji od nas, a naš trud nije dao velikog ploda.

Marin Ljubičić je ustvrdio:

- Morali bismo pobjeđivati u ovim utakmicama, siguran sam da imamo tu kvalitetu, ali eto nismo uspjeli. Moramo sad odreda sve do kraja pobijediti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:24