NEĆE DINAMO POBJEĆI

Splićani krenuli u akciju: Varaždinac Josip Brezovec do kraja tjedna stiže na Poljud

Ukoliko se Hajduk do srijede javi zastupniku igrača Danku Đikiću, s kojim je dogovoren modalitet ugovora s Brezovcem, igrač će odmah krenuti u Split!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2010. 01:03

Više nema dvojbe da će Josip Brezovec već ovoga tjedna napustiti Varaždin! Ukoliko se Hajduk do srijede javi zastupniku igrača Danku Đikiću, s kojim je dogovoren modalitet ugovora s Brezovcem, igrač će odmah krenuti u Split! Ukoliko se predsjednik Svaguša ne javi kako je obećao, onda su za Brezovca otvorene još dvije konkretne opcije, od kojih je jedna Maritimo. U Portugalu Đikić ima odlične pozicije (transfer Tonel-Dinamo), a k tome drži u rukavu još jednu domaću opciju.

Kapetan Varaždina, koji ove sezone igra u odličnoj formi te je uz Davora Vugrinca među najzaslužnijima za odličan bodovni učinak Toplakove škvadre, ali i sjajnu atmosferu u “neplaćenoj svlačionici”. O njemu je, na primjer, poslovično umjereni Zoran Vulić nakon subotnje utakmice Varaždin - Istra 1961 kazao sljedeće:

- Taj momak je sam držao u džepu našu kompletnu veznu liniju. Impresionirao me, jer to su razine igre reprezentativnog potencijala.

Dakako da je Brezovec kao takav vrlo zanimljiv igrač. Varaždin očito nema materijalne snage da zadrži kapetana, kojem doduše teško pada epilog odlaska iz kluba i baroknog grada. No, nakon mnogih neispunjenih, gotovo pa banalnih obećanja (iznosa), dojam je da je Brezovec shvatio da ostanak u Varaždinu, uz sve emocije koja ga vežu, nema profesionalnog smisla. Kako je temeljem neispunjenih obveza Brezovec slobodan igrač, Hajduk se pojavio kao ozbiljan interesent, ali je nekoliko odgoda javljanja s Poljuda poljuljalo, činilo se, gotov transfer. Sasvim je sigurno da će u toj priči najveći gubitnik biti Varaždin, a vidjet će se tko će uz igrača biti sljedeći dobitnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:30