Duje Klarić / Cropix
RASTANAK S BILIĆEM

U Istanbulu bez Asanovića: 'Nakon što operiram nos želim se posvetiti vlastitoj karijeri '

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 28. lipanj 2013. 13:50

Za mnoge je iznenađujuće zazvučala vijest da Aljoša Asanović neće u Istanbul kao prvi pomoćnik Slavena Bilića u Besiktasu, već će prvo riješiti probleme sa zdravljem koji ga opterećuju od zime, a potom se staviti na trenersko tržište:

- Proveo sam devet nezaboravnih godina s fantastičnim čovjekom i najboljim mladim europskim trenerom. Stekao sam neprocjenjivo iskustvo i nakon što operiram nos želim se posvetiti vlastitoj, nadam se inozemnoj karijeri - kazao nam je 47-godišnji Splićanin, legendarni Vatreni lakat iz brončane generacije s Coupe du Mondea 1998., koji je za Hrvatsku odigrao 62 utakmice, prethodno i tri za bivšu SFRJ.

Podsjećamo, Aljoša je Biliću prvo bio pomoćnik u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, od 2004. do 2006., potom i u A-vrsti, kad su se stožeru pridružili Jurčević i Prosinečki, koji se prvi od pomoćnika odvažio na samostalnu karijeru i sad će s Kayserisporom biti veliki rival Bilićevu Besiktasu. Asanović je završio HNS-ovu Akademiju, položio za Uefinu Pro licencu s kojom može raditi bilo gdje, a proteklih godina je imao nekoliko upita za samostalnim poslom, najviše iz Grčke, uključujući i svoj bivši klub Panathinaikos, no kako je Aljoša poliglot koji govori francuski, talijanski, španjolski i engleski mogao bi biti zanimljiv mnogim rastućim nogometnim tržištima svijeta.

- Prioritet mi je inozemstvo, ambiciozan i dugoročan projekt s vizijom, ali kada za to dođe vrijeme razgovarat ću sa svakim zainteresiranim - poručio je Asanović, koji je kao i bivši šef razočaran neuspjelom ruskom epizodom, no smatra da ima znanja i iskustva, a pogotovo motiva, krenuti stopama Prosinečkog, u kojeg su također mnogi manje hrabri sumnjali, pa ih je Robi demantirao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:06