Željko Hajdinjak/CROPIX
LIGA 15?

U HNS-u odbili žalbu Varaždinaca, Karlovac i Šibenik privremeno spašeni

Piše: ArhivaObjavljeno: 24. veljača 2012. 16:33

Pokušaj Varaždinaca da u pet do dvanaest izbore pomilovanje i zadrže natjecateljsko pravo u 1. HNL nije naišao na razumijevanje u Rusanovoj 13. HNS-ova Komisija za žalbe u petak je odacila SOS pozivl NK Varaždina jer klub nije dostavio dokaze za amnestiju i ukidanje suspenzije.

U ponedjeljak je Disciplinska komisija suspendirala klub čiji su čelnici - nemoćni da namire vjerovnike ili ih barem nagovore na novu odgodu plaćanja - slamku spasa potražili u Žalbenoj komisiji. Ovo je tijelo, međutim, ustanovilo da od ponedjeljka nije zabilježen bitan pomak pa je Varaždinu upaljeno crveno svjetlo.

- Varaždin se mogao spasiti da su čelnici kluba pronašli zajednički jezik s gospodinom Solomonom, koji je pokazao volju da uđe u klub. Očito je da ovu garnituru zanimaju samo njihove fotelje - komentira nogometni sindikalac Mario Jurić.

Dok je Varaždin u petak naletjeo na HNS-ovu rampu i prijeti mu gubitak prvoligaškog statusa ako sljedeći tjedan ne pronađe sponzore široke ruke, Šibenik i Karlovac privremeno su pokrpali rupe u poslovanju i pronašli zajednički jezik s vjerovnicima. Oba su kluba u ured HNS-ova pravnika Vlade Ivete dostavili dokaze da su se nagodili s vjerovnicima koji su im držali omču oko vrata.

Karlovčani su postigli dogovor s Viktorom Špišićem, kojem duguju gotovo 300 tisuća kuna. U ranim popodnevnim satima i Šibenik je dostavio pisane dokaze da su uklonjene “barikade” koje su sprječavale odigravanje utakmice s Interom. U četvrtak su čelnici prvoligaša sa Šubićevca odobrovoljili petoricu vjerovnika, dan poslije uspjeli su podmiriti potraživanja preostale dvojice, Mladena Jurčevića i Adnana Likića.

Linker
24. rujan 2024 09:25