ANTE VUKUŠIĆ:

'U Estoniji smo dokazali da nismo izgubljena generacija! Hajduk? Želim u prvih 11...'

U Dinamu 17-godišnji Kovačić bez problema ponese kapetansku vrpcu. Nažalost, u mom slučaju se dogodilo da sam bez obrazloženja postao treći kapetan - kaže Ante
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. listopad 2011. 21:05

Ante Vukušić radostan je jučer čekao zrakoplov za povratak iz Estonije. ako i ne bi, kad je postigao prvi pogodak za mladu reprezentaciju. U četvrtom pokušaju izabranici Ive Šuška došli su do gola, ali i vrijedne pobjede od 1:0 u Estoniji.

- Moralo je i nas negdje nagraditi - kazao je Vukušić koji je izborio, a potom sigurno realizirao kazneni udarac.

- U Estoniji smo pokazali da nismo zaboravili igrati nogomet, da mi nismo nikakva izgubljena generacija. Borit ćemo se do kraja kvalifikacija da osvjetlamo naš obraz i pokušamo držati makar malu tenziju glede plasmana na 2. mjesto.

Time smo zaključili prvi, onaj reprezentativni dio priče s Vukušićem, jer 20-godišnji Sinjanin zahvalna je tema i u klupskom segmentu. Proteklog tjedna puno se medijske prašine podiglo i silnih tekstova ispisalo oko Vukušićeva statusa u Hajduku.

- Mislim da sam se u Hajduku već dokazao igrama i pogocima. Nešto manje od dva mjeseca izbivao sam s travnjaka, a potom sam dvije utakmice počeo s klupe. Ali, smatram da je realno očekivati da se u sljedećem susretu nađem u početnoj postavi.

Ne traži Vukušić nikakvu nagradu na temelju "minulog rada", jer bez obzira što je prošle godine bio prvi strijelac Bijelih sa 14 pogodaka i u novoj sezoni nastavio je s istim potvrđivanjem.

- Imao sam četiri nastupa i zabio tri pogotka. Smatram da je moj učinak ove sezone na nivou prethodnog, vjerujem da ću sada dobivati standardnu minutažu u kontinuitetu.

U mnoštvu pitanja vezanih za Vukušićev status ove sezone ni jednom se nije potakla tema zbog čega je 20-godišnji Sinjanin izgubio status zamjenika kapetana kojeg je uživao prošle sezone.

- Ne znam ni ja što se dogodilo jer nitko mi ništa nije objasnio, odjednom sam postao drugi zamjenik, treći po redu nositelj kapetanske vrste. Drugi klubovi poput Dinama promoviraju svoje mlade igrače kao što su 17-godišnji Kovačić koji bez problema ponese kapetansku vrpcu. Nažalost, u mom slučaju se dogodilo da sam bez obrazloženja postao treći. Žao mi je zbog toga jer ipak sam cijeli život u Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:08