DIJAMANT OPET SJAJI

Ante Vukušić zabija svake 62 minute: 'Ovo je bio tjedan mog velikog povratka!'

Precizni statističari zabilježit će da Vukušić zabija svake 62 minute. Ima 311 minuta HNL-a ove sezone za učinak od pet pogodaka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. listopad 2011. 18:10

Prije tri mjeseca Ante Vukušić snivao je velike snove. Lyon i Bursa utrkivali su se s ponudama nakon što su tjednima snimali kako igra 20-godišnji Sinjanin. Ali, jedna pomalo bizarna ozljeda stopala zaustavila je sve snove i Vukušića vratila u surovu stvarnost.

- Ponekad me dok sam bio ozlijeđen hvatala nervoza. Želio sam se što prije vratiti, što prije zaigrati i zabijati. Nisam mogao dočekati dan kada ću opet biti na terenu - prepričao je u tri rečenice svoje teške dane Ante Vukušić.

Krajem srpnja sanjao je velike klubove, a krajem kolovoza mislio je samo na povratak nogometu. Nakon 48 dana ušao je u igru protiv Slavena Belupa. I odmah pogodio i promašio. Zabio iz igre, a promašio kazneni udarac.

- Nije uzalud fraza "izgori od prevelike želje". To se meni dogodilo. Samo sam htio opet biti strijelac. Zato sam promašio penal. Ali, Bog mi je dao drugu šansu.

Ne samo te večeri, nego i dva tjedna kasnije. U estonskom Tartuu pogodio je Ante s bijele točke. Bila je to uvertira tjedna za pamćenje.

- Tjedan velikog povratka, tako bih nazvao proteklih sedam dana. Pogodak za prvu pobjedu mlade reprezentacije Hrvatske, a onda i dva pogotka za Hajduk. I što je još važnije, pobjeda za približavanje Dinamu. U Estoniji sam bez problema pucao kazneni udarac. Protiv Belupa sam bio u žurbi, s Estoncima sam bio smiren.

Prošle jeseni zabio je Vukušić 11 pogodaka, koliko će ove?

- Bude li moguće i više! Ali, zadovoljit ću se i poravnanjem. Propustio sam puno utakmica, ali do kraja ima još šest dvoboja. Da je na svakoj "uvaliti" gol, eto me na 11 kao i prošle jeseni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:08