JEFTINIJE NEGO LANI

U Dinamu odredili cijene ulaznica za Ligu prvaka: Paket za sjever 399 kuna

Dinamove ulaznice, kako ih Uefa naziva "prve klase", a to su ove za tribinu zapad dolje, su najjeftinije u A skupini. Iste PSG cijeni 70 eura, Dinamo Kijev i Porto 60 eura, dok su ove Dinamove, ako kune preračunamo u eure 53,33 eura
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. rujan 2012. 17:58

Dinamo je odredio cijene ulaznica za utakmice Lige prvaka. Kao i prošle sezone, one će se prodavati u paketima. Najskuplji paket bit će onaj za tribinu zapad dolje i koštat će 999 kuna. Zapad gore i istok zaustavili su se na cijeni od 699 kuna, dok će se za sjever trebati izdvojiti 399 kuna. Naravno, u paketu su sve domaće utakmice Modrih one protiv Porta, PSG-a i Dinama iz Kijeva.

Ulaznice će se moći kupovati i pojedinačno, naravno, ako ih ostane, odnosno ako neće biti rasprodane u paketima. One će biti skuplje, zapad dolje koštat će 400 kuna, zapad gore i istok 300 kuna, a sjever 200 kuna.

Ulaznice su bitno jeftinije nego prošle sezone kada se za zapad dolje trebalo izdvojiti 1.200 kuna, zapad gore 1.000, istok 800, a sjever 600 kuna. Modri klub je sniženjem cijena ulaznica pokazao socijalnu osjetljivost, ljudi u Hrvatskoj žive teže nego prošle godine, recesija je poput hobotnice još jače zahvatila društvo. Potez Maksimirske 128 za svaku je pohvalu, međutim, opet se treba primijetiti da su i ovako snižene cijene ulaznica riskantno skupe. Naime, ove sezone u skupini Lige prvaka ipak ne igra s Dinamom Real iz Madrida, koji je, naravno, bio poseban spektakl i velika nogometna senzacija. A da je problem s cijenama ulaznica pokazala je utakmica Hrvatska - Makedonija, za koju su bile jeftinije od ovih koje prodaje Dinamo, a opet su se vrlo slabo prodavale.

Međutim, u cijeloj toj priči mora se apostrofirati jedna vrlo bitna stvar. Nakon ždrijeba skupina u Nyonu održan je sastanak klubova na kojem su se određivale cijene ulaznica. Klubovi sudionici Lige prvaka mogu samostalno odrediti cijene, međutim, one ipak moraju biti u skladu s kvalitetom natjecanja Lige prvaka. Na tome inzistira Uefa. Dakle, ne može se dogoditi da neki klub u skupini Lige prvaka ponudi preniske cijene ulaznica jer bi Uefa držala da se to zove podcjenjivanje najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

Dinamove ulaznice, kako ih Uefa naziva “prve klase”, a to su ove za tribinu zapad dolje, su najjeftinije u A skupini. Iste PSG cijeni 70 eura, Dinamo Kijev i Porto 60 eura, dok su ove Dinamove, ako kune preračunamo u eure 53,33 eura. S tim da su još jeftinije ako se uzimaju u paketu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:14