Drago Sopta/CROPIX
MODRA MLADOST

Čačić sa 'zelenijim' igračima od Krune Jurčića kreće u novu avanturu u Ligi prvaka!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. rujan 2012. 23:11

Nosimo iskustvo od prošle godine, nešto smo naučili i sigurno ćemo u Ligi prvaka biti bolji nego lani, poručuju svakodnevno iz Maksimira. Jasno, škola koju je momčad prošla protiv Reala, Ajaxa i Lyona trebala bi biti neprocjenjiva i svi se uzdaju da će ove jeseni biti bolje. Međutim, kad već pričamo o iskustvu, nije naodmet spomenuti da je Čačićeva momčad koja se našla na popisu za Ligu prvaka u prosjeku mlađa nego ona Jurčićeva.

Naime, lanjski je sastav bio star 24,16 godina, dok ovogodišnji ima 23,56 godina. Kad već govorimo o iskustvu. Od Dinama je u skupini mlađi jedino Porto, čija je momčad stara 21,7 godina, kijevski Dynamo 24,16, dakle, kao Jurčićeva momčad lani, dok je PSG daleko najstarija momčad skupine sa 26,52 godine u prosjeku.

I dok se po godinama ne vidi da je Dinamo iskusnija momčad nego lani, po nastupima u Ligi prvaka to svakako jest. Jer, uoči utakmice s Realom samo su Leko, Tonel, Rukavina, Cufre i tada ozlijeđeni Bišćan imali iskustvo igranja u Ligi prvaka, danas to ima 14 od 25 igrača s Dinamova popisa. Doduše, moguće je da protiv Porta u prvih 11 startaju čak četvorica koji dosad nisu igrali Ligu prvaka, Pivarić, Brozović, Carrasco i Čop. Zanimljivo, od igrača koji su na popisu bili i lani i danas samo Ivan Krstanović i Ante Puljić još nisu upisali ni minute u Ligi prvaka.

Kruno Jurčić prošle je godine prijavio za elitno natjecanje čak 31 igrača, od toga samo tri vratara. Od svih njih 23 igrača kandidirala su za utakmice, četvorica su bila samo na klupi, bez minute (Krstanović, Puljić, Lončarić, Morales), a osmorica (Zelenika, Bišćan, Barbarić, Chago, Bručić, Palić, Sylvestr, Kramarić) samo su popunjavali broj. Ipak, Jurčićev je manevarski prostor bio mnogo veći od Čačićeva, koji uopće nema 23 igrača da bi i kandidirali za momčad, štoviše, gotovo je sigurno da u šest utakmica neće koristiti 19 igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:30