Goran Mehkek/CROPIX
MARCELO BROZOVIĆ

U debiju protiv Osijeka mora ispuniti očekivanja: 'Miki je bio klasa, ali mogu ga zamijeniti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. rujan 2012. 16:34

Osijek će biti njegov prvi korak. Marcelo Brozović, s brojem 77 na leđima, trebao bi debitirati za Dinamo. Mladić iz Okuja kraj Velike Gorice, kojega u staroj Corsi na treninge dovozi djed, otišao je stepenicu više, večeras na leđa stavlja teret s natpisom “zamjena za Badelja”. Jer, došao je s takvim pedigreom, kao “najbolji igrač iz HNL-a koji je ikad došao u Dinamo”, kako je rekao Zdravko Mamić. Iako je Dinamovom “gazdi” odlučan i tvrdokoran Brozovićev otac Ivan donio još nekoliko sijedih u vrijeme pregovora, Marcelo je zadnjeg dana prijelaznog roka ipak Lokomotivu zamijenio Dinamom.

- Nije to bilo lako proživljavati, bio sam jedan dan u Dinamu, drugi dan u Lokomotivi. Već sam se pomirio da ostajem među Lokosima, dao sam sve od sebe za taj klub, bio sam spreman ostati još neko vrijeme, a onda je došao poziv trenera Čačića i završio sam u Dinamu - podsjeća ukratko Brozović.

Nema previše potrebe prebirati po tim preokretima, zašto ne odmah, nego tek sad... Stigao je na vrijeme za Ligu prvaka, dovoljno da bude sretan.

- Osjećam se odlično u Dinamu, momčad me odlično prihvatila, sretan sam. Sad se nadam da ću opravdati dolazak i da ću što bolje igrati.

I sad bi trebao naslijediti Badelja? Koja mu je pozicija uopće odgovarajuća?

- U Dragovoljcu sam igrao zadnjeg veznog, sad sam malo ispred, lijevo, desno... A što se tiče tih usporedbi s Badeljom, ne stvaraju mi pritisak. Uvijek pokušavam igrati što bolje, ne bojim se ničega. Štoviše, možda u Dinamu to bude i lakše, veća je pozornica, bit će u Ligi prvaka i pun stadion, to je jedna viša razina. Miki je velika klasa igrača, ne zamaram se tim bremenom na leđima, iako mislim da mogu da ga mogu zamijeniti. Uostalom, zato sam i došao u Dinamo, igrati velike utakmice, davati velike partije. Bit će mi lijepo, sigurno.

Debitirat će protiv Osijeka?

- Nadam se, trener bi me mogao staviti. Igrao sam protiv Osijeka već s Lokomotivom, bilo je 0:0, promašili smo penal. Ovaj put će sigurno biti bolje.

A onda - Porto. Tko bi rekao prije dva tjedna da će dobiti tu priliku?

- Nisam očekivao Ligu prvaka, mislio sam da ću do zime ostati u Lokomotivi, no sad se to promijenilo, igrat ću Ligu prvaka ovdje. To mi je uvijek bio san, nadam se da ćemo što bolje proći.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:50