JEDVA 3000 GLEDATELJA

Tužni maksimrski ambijent: Publike i navijanja malo, politikantstva koliko hoćete

Armade je na južnoj tribini bilo mnogo više nego BBB-a na "sjeveru", no Dinamo se pobrinuo da se njegova malobrojna publika u Maksimiru sinoć raduje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2014. 08:35

To je bio derbi Dinamo - Rijeka, to je bila utakmica koja uvelike rješava vrh tablice, i to je bila krunska potvrda propasti nogometne atmosfere oko Dinama i uvelike HNL-a u cjelini. Jer ako susret dva euroligaša, utakmicu u kojoj je na terenu 15-ak reprezentativaca raznih zemalja, od toga čak trinaestorica koje je Niko Kovač zvao u hrvatski državni sastav u posljednjih godinu dana, gleda tek pokoja tisuća ljudi (3.122) jasno je da nema niti ozračja, niti ugođaja, niti doživljaja koje bi i za igrače i za publiku trebala nositi takva utakmica. Dijelom je kriva i lagana, ali dosadna kiša koja odlučnijima ipak nije smetala.

Jedino što nikad ne izostane su uvrede, jučer pojačane na nacionalnoj osnovi jer šačica Dinamovih fanova sa “sjevera” nije prestajala spominjati Srbe u formama koje su sezale i do izraza “ubij” i sličnih. Ti su mladići ponudili i novu kovanicu u kojoj su na riječke povike na ime HNS-a i nogometa odgovarali “SDP pederi, državu ste sjebali”. Stigli su vrijeđati i Andreja Kramarića, bez razloga i opravdanja.

Publike malo, sportskog navijanja također, politikantstva koliko hoćete, to je još jedna slika otužne istine da danas u Zagrebu više nema derbija na kojem se živi s nogometom. Koji, što se prikazanog ana travnjaku tiče, uopće nije bio loš. Štoviše.

Armade je na južnoj tribini bilo mnogo više nego BBB-a na “sjeveru”, no Dinamova momčad pobrinula se da se njegova malobrojna publika u Maksimiru sinoć raduje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:22