Ronald Gorsic / CROPIX
PROMETNO U WESTINU

Kovač na kongresu trenera: 'Hrvatska je sada na 70 posto onoga što od nje želim'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. prosinac 2014. 12:40

Niko Kovač i njegovi stožernici sudjelovali su na okruglom stolu, a Francuz Gerard Houllier, član FIFA-ine Tehničke komisije analizirao je trendove u modernom nogometu. To su bila središnja zbivanja prvog dana na 35. kongresu AEFCA-e u zagrebačkom hotelu Westin, na kojem sudjeluje 250 trenera iz Hrvatske i inozemstva.

Davor Šuker, jedan od govornika na otvaranju, pred novinarima je kazao:

- Ovo je festival trenera i velika počast za HNS. Nadam se da će Hrvatska uvijek sudjelovati na europskim i svjetskim prvenstvima.

Nastup Kovača i kolega bio je ležeran i zanimljiv, Niko je između ostaloga istaknuo:

- Reprezentacija je sada na 70 posto onoga što od nje želim. Vjerujem u napredak, i prije svega da ćemo se plasirati na Euro.

Uvelike je tema bilo Svjetsko prvenstvo u Brazilu, o kojem će danas imati izlaganja izbornik Finske Mika Paatelainen i Bernd Stöber, glavni skaut Njemačkog nogometnog saveza.

- Imali smo 17 radnih dana priprema, to nije bilo dovoljno da se isprave nedostaci naših igrača koji fizički nisu bili spremni kako je trebalo, zato smo pali u utakmici s Meksikom - između ostaloga je rekao Niko Kovač.

Walter Gagg, predsjednik AEFCA-e, i Romeo Jozak, tehnički instruktor UEFA-e, istaknuli su rad s mladim igračima u Hrvatskoj koji jamči kontinuitet rezultata na međunarodnoj sceni. Gagg je izrazio divljenje uspjesima hrvatskog nogometa.

Ivan Kepčija i Dean Klafurić predstavili su rad Dinamove nogometne škole, a Luka Pavlović hrvatsku U-17 reprezentaciju, nakon čega su na Maksimiru održani pokazni treninzi Dinamove U-15 momčadi te hrvatskih kadeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:26