Željko Šop / Cropix
OBEZGLAVLJENA RIJEKA

Turčić podnio ostavku: Borba za preživljavanje kluba sve je teža! Pritisak je prevelik...

'Da nismo izgubili od Hajduka i Intera te doživjeli onu blamažu s Osijekom, danas bismo imali mnogo više bodova, a naši bi igrači daleko više vrijedili pa bi se sigurno našlo kupaca za njih'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2011. 18:45

Jučer se na Kantridi sastao krnji Izvršni odbor HNK Rijeka (predsjednik i šestorica članova). Nakon sat vremena zasjedanja predsjednik Ivan Turčić obznanio je očekivanu odluku.

- Teška srca podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HNK Rijeke - počeo je vidno ganuti Turčić.

- Zajedno sa svim sponzorima, Gradom i Županijom uspjeli smo skupiti nekih 30% sredstava potrebnih za funkcioniranje kluba. A ja sam bezbroj puta rekao kako funkcionirati možemo samo ako prodamo neke igrače ili nađemo još sponzora. Ja stalno putujem, tražim sredstva, na dobrom sam putu da nabavim dovoljno za još plaću-dvije, ali danas ne mogu jamčiti da će to biti za dva, tri ili deset dana.

Niste ispunili obećanje o još jednoj-dvije plaće i zato odlazite?

- Odlazim zato što više ne mogu izdržati ovaj pritisak sve teže borbe za preživljavanje kluba u kojoj stalno dajem svoj maksimum, a rješenja je sve manje. Moram napomenuti da sam prigodom preuzimanja predsjedničke dužnosti, a vi me nemojte pitati za konkretna imena, imao obećanja kako će minimum 50% proračuna biti riješen (samo je jedno konkretno ime moglo biti u pitanju: Robert Ježić, nap. a.). Međutim, situacija se u ovih godinu i pol dana drastično promijenila na lošije. Gospodarstvo je na koljenima i ja u toj situaciji nisam bio u mogućnosti osigurati 2 milijuna eura za normalno funkcioniranje kluba. Davao sam sve od sebe, zdravlje mi je sve ugroženije. Potrošio sam se...

Pala je i poruka igračima:

- Oni moraju biti svjesni situacije. Jedino oni mogu privući publiku i potencijalne kupce. Da nismo izgubili od Hajduka i Intera te doživjeli onu blamažu s Osijekom, danas bismo imali mnogo više bodova i bili mnogo bolje plasirani na ljestvici, a naši bi igrači daleko više vrijedili pa bi se sigurno našlo kupaca za njih , na njihovu i klupsku korist. Do kraja sezone treba osigurati 7 milijuna kuna, a kako je to moguće?! Ja sponzora - nemam. Odlazim teška srca, ali dao sam toliko od sebe da svakome mogu pogledati u oči.

Predsjednik u ostavci posebno je naglasio - trenera:

- Još nisam pričao sa Scorijom. Ja sam ga doveo i jako mi je žao zbog svih problema s kojima se susreće. I prekjučer smo u utakmici s Olimpijom vidjeli da stvara dobru momčad koja bi na proljeće mogla osigurati daleko bolji plasman te da na pravi način forsira mlade igrače, upravo onako kako smo se i dogovorili. Ja ću sudjelovati u radu kluba do Izborne skupštine, a onda ne znam za dalje jer sam se u ovih godinu i pol stvarno istrošio i moje je zdravlje stvarno narušeno. Hvala Armadi i svim navijačima koji su bili uz nas i na Kantridi i na gostovanjima.

Nasljednik?

- Nemam nikakvu ideju, o tome nisam razmišljao, a predsjednika bira Skupština - rekao je Ivan Turčić pa se, blijed kao Rijekin dres, otišao smiriti u klupske prostorije, daleko od diktafona, kamera i bliceva.

Tko god i kad god postao prvi čovjek Kantride nakon Ivana Turčića, bit će četvrti Rijekin predsjednik u razdoblju kraćem od tri godine (dvije godine i osam mjeseci). Robert Ježić, koji je danas u Remetincu, svoj je super uspješni mandat okončao u svibnju 2008, njegov nasljednik Ivan Vanja Frančišković, koji je danas pod istragom Uskoka, Kantridom je predsjednikovao do ljeta 2009, a mandat Ivana Turčića trajao je od 1. rujna 2009. do jučer... 520 dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:25