Vedran Đulić/CROPIX
BLIŽI SE 'DAN D'

Turci u Zagrebu: Naručili 4.000 ulaznica za navijače i ostali šokirani Maksimirom

Ne brine nas činjenica da se prva utakmica igra u Turskoj, a druga u Hrvatskoj. Mi smo uvjereni da će baš ta prva utakmica biti odlučujuća!, kazao je Oguz Certin
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. listopad 2011. 17:30

Nešto manje od tri tjedna ostalo je do uzvratne utakmice doigravanja za Euro 2012. između Hrvatske i Turske. Dok su predstavnici HNS-a na čelu s glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem prošlog tjedna bili u Istanbulu kako bi odradili sve logističke poslove uoči prve utakmice 11. studenoga na Türk Telekom Areni, turska delegacija Zagreb je pohodila u utorak. U njoj su bila i dva poznata nekadašnja turska reprezentativca, danas zaposlenici Turskog saveza, Okan Buruk i Oguz Cetin.

Oni su u sklopu boravka u Zagrebu imali večeru i s bivšim suigračima (Buruk u Galatasarayu i Interu) Stjepanom Tomasom i Darijom Šimićem u jednom zagrebačkom restoranu. Oni su obišli stadion u Maksimiru i hotel Esplanade gdje će Turci biti smješteni 14. i 15. studenoga. U pratnji su im bili predstavnici HNS-a, koji su po povratku iz Turske neki dan naglasili velebnost i funkcionalnost Türk Telekom Arene, ali su istaknuli i nezadovoljstvo stanjem (prorijeđenošću) travnate plohe. Koliko smo mogli nazrijeti, članovi turske delegacije imali su obrnute dojmove. Teren u Maksimiru zadovoljava sve standarde, ali je zato za turske razine infrastruktura unutar objekta ostavila loš dojam.

Naravno da vizura maksimirskog stadiona, ove jeseni ipak upristojena nizom kozmetičkih zahvata, odskače od doživljaja stadiona u Istanbulu. Sigurno je međutim da će atmosfera na tribinama biti u najmanju ruku žestoka kao na Türk Telekom Areni, poglavito ako rezultat prve utakmice produži veliku neizvjesnost o putniku za Euro. Kako se saznaje, Turci očekuju da će u Maksimir stići 4 tisuće njihovih navijača koji će okupirati južnu tribinu. To je u postotku ipak veća kvota za gostujuću reprezentaciju u odnosu na kapacitet Maksimira (33 tisuće sjedalica), ali o tome konačnu odluku (ako je više gledatelj--a od kvote) donosi HNS.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:25