Drago Sopta/CROPIX
NIJE TAKO DRAMATIČNO

Pletikosa: Tursku ne smijem propustiti! Moram biti 100 posto spreman za Istanbul

'Turska je previše važna priča da bi si bilo tko dozvolio ikakvu ogradu oko forme. No, ponavljam, što se mene tiče, učinit ću ama baš sve da budem 100% pripravan'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. listopad 2011. 23:10

Kad smo ga nazvali u nedjelju predvečer djelovao je prilično mirno, jer je već imao rezultat magnetske rezonance. Po nalazu je izvjesno da je križni ligament koji je operirao 2009. godine čitav, a da je istegnut kolateralni. Stipe Pletikosa, čije vratarsko iskustvo treba biti jedno od aduta za play-off s Turcima, pogotovo u užarenom ambijentu stadiona u Istanbulu, u ponedjeljak je djelovao mirnije ali i opreznije.

- Baš sam sada na tretmanu koljena. U dogovoru s klupskim liječnicima i fizioterapeutima podvrgnut ću se agresivnoj terapiji, elektrostimulaciji mišića i drugim metodama koje su se već odličnima pokazali u slučaju našeg rezervnog vratara, kome se nedavno dogodila ista ozljeda. Na trening se vratio već nakon 5 dana i to me ohrabrilo - kazao je Pletikosa želeći odati dojam da stvari ipak nisu pošle po zlu.

Što kažu liječnici, kad je realno da započnete s treningom?

- Nadamo se da će to biti u razdoblju 7 do 10 dana.

Što to znači u kontekstu dvoboja s Turcima?

- Nastup protiv Turaka ne bi trebao doći u pitanje, do tada ima još 3 tjedna.

Čekaju nas dvije silno teške utakmice i ne bi bilo dobro da nastupi itko tko nije 100% zdrav i fit za tako zahtjevne ispite?

- S time se slažem, ali ja sam inače takav sportaš koji si ne bi dozvolio nastupiti ako nisam potpuno spreman. Turska je previše važna priča da bi si bilo tko dozvolio ikakvu ogradu oko forme. No, ponavljam, što se mene tiče, učinit ću ama baš sve da budem 100% pripravan za kreševo u Istanbulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:34