BIJELI KONTRA HNS-a

Tudor ne pušta Pašalića u reprezentaciju, HNS prijeti Hajduku oduzimanjem bodova!

Mogu samo reći kako ćemo učiniti pravne korake u skladu s propisima HNS-a - jasan je bio Jozak
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 08. listopad 2013. 22:30

Hajduku prijeti oduzimanje tri boda jer je zabranio Mariju Pašaliću da se odazove pozivu izbornika U-19 reprezentacije za kvalifikacijski turnir u Češkoj! Naime, vezni igrač Hajduka nije se pojavio na zagrebačkom okupljanju mlade selekcije koja je u utorak otišla na pripreme u Sv. Martin na Muri. Iako je riječ o službenom Fifa terminu u kojem U-19 selekcija u Češkoj igra prvi kvalifikacijski krug za odlazak na Euro, Hajduk se odlučio oglušiti na poziv.

Umjesto Pašalića s Poljuda je u utorak stigao faks u kojem Hajduk i službeno obavještava HNS da ne može pustiti svog igrača, a kao glavni razlog navedeno je kako im Mario Pašalić treba za prvenstvenu utakmicu s Hrvatskim Dragovoljcem koja je na rasporedu 20. listopada, odnosno dva dana prije povratka U-19 reprezentacije.

- Primili smo odluku Hajduka da ne pušta Marija Pašalića - rekao je mirno Romeo Jozak. Šef stručne komisije HNS-a nije htio prejudicirati oko kazne Hajduku zbog ignoriranja izbornikova poziva, ali jasno je kako nema namjeru prihvatiti dopis Hajduka kao zdravo za gotovo.

- Mogu samo reći kako ćemo učiniti pravne korake u skladu s propisima HNS-a – jasan je bio Jozak.

Neslužbeno saznajemo kako bi Splićani zbog samovolje i ignoriranja poziva HNS-a za službenu akciju mogli biti kažnjeni oduzimanjem tri boda. Hoće li ta prijetnja biti dovoljna da u Hajduku razmisle još jednom ili će Igor Tudor i dalje tjerati inat ostaje za vidjeti u slijedećih nekoliko dana.

U svakom slučaju, u odsustvu izbornika Ivana Gudelja, koji se s U-17 reprezentacijom sprema na SP u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vršitelj dužnosti izbornika bit će Dražen Madunović. U-19 reprezentacija pripremati će se u Svetom Martinu na Muri do slijedećeg utorka kada bi se trebalo putovati u Češku. Mladi Hrvati smješteni su u skupinu 1 s Gibraltarom, Ciprom i domaćinom Češkom. U drugi drugi kvalifikacijski krug odlaze dvije reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:36