Drago Sopta/CROPIX
ŠEF STRUČNE KOMISIJE

Jozak se brani: 'Nikada nisam izbornicima sugerirao da moraju zvati igrače Dinama!'

Nisam savršen, takvoga nema. Niti sam prorok u vlastitom zavičaju. Tu sam, premda su me zvali iz inozemstva, iz Arsenala - kaže predsjednik Stručne komisije HNS-a
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 19. listopad 2013. 10:27

Što reći osim da je predsjednik Stručne komisije HNS-a Romeo Jozak prije deset mjeseci izvrsno odlučio kad je za izbornika mlade reprezentacije predlagao i forsirao Niku Kovača!

- Ispalo je dobro. Kada danas odabiramo trenere i izbornike, treba paziti na puno stvari. Niko ima karizmu, autoritet, leadership, bio je jedan od najboljih studenata na Akademiji nogometa. Ukratko, objedinio je hrvatsku nadarenost i njemačku odgovornost stoga je i sretno i fenomenalno rješenje.

U kojem će roku biti imenovan Kovačev nasljednik u mladoj vrsti?

- U pitanju su dani. Odavde iz Emirata i maloprije sam razgovarao s centralom u Zagrebu. Usuglašavanje traje. Ne bih o imenima.

Iz drugih izvora saznali smo da je riječ o Zlatku Daliću, Ivi Šušku, Ivanu Gudelju, Iliji Lončareviću, Robertu Jarniju, Miroslavu Žitnjaku, Andreju Panadiću, Ivanu Pudaru....

Podbacila je nova vrsta U-17 (preciznije U-16) u Sarajevu?

- Zbog toga sam baš razočaran. Shvaćam da su suparnici - Portugal, BiH i Crna Gora - bili nezgodni, ali manjkale su nijanse. Posebno je zatajila realizacija.

Nastupali su i dečki rođeni 1998., zar nisu premladi, još zeleni?

- Izbornik Ivo Vranješ smatrao je da i ta petorka zaslužuje povjerenje. Ja se nisam miješao iako mislim da na toj razini, u toj kategoriji, godinu dana stariji znače mnogo. Ma, ne miješam se nikad! Neka vele svi izbornici, i Vranješ, i Gudelj, i Kovač, kad sam koga protežirao, tvrdio da mora ići "ovih" 16 Dinamovih ili niti jedan, kad sam preporučio Marka umjesto Janka!?

Za Romea je upotrebljena i riječ "zloglasni"!

- Nisam savršen, takvoga nema. Niti sam prorok u vlastitom zavičaju. Tu sam, premda su me zvali iz inozemstva, iz Arsenala. Ostao sam da bih nešto napravio, ili barem nešto pokušao, da moj sin za 20 godina smije reći "tata se trudio". Volim svoju zemlju, nastojim pridonositi u sferi za koju sam osposobljen. Zar je to grijeh?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 02:27