Damir Krajac / CROPIX
STIŽE DEAN MEZGA

Tudor miran nakon 'petarde': Drago mi je zbog Kouassija, ovo će mu biti poticaj

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. kolovoz 2014. 00:03

Igor Tudor nije bio euforičan nakon velike pobjede u Kranjčevićevoj. Valjda je već navikao na uspjehe protiv Lokomotive ...

- Bila je to netipična, uistinu neobična utakmica. Naša treća u osam dana i strahovito veliko pražnjenje moralo se osjetiti. No i takvi smo zasluženo pobijedili. Istina, nije bilo puno rotiranja u odnosu na Šahtjor, Hajdukov kadar nije toliko širok da si to možemo dopustiti, moguće je tek nekoliko promjena - kazao je Hajdukov kormilar.

Jedno ime je Tudor istaknuo:

- Drago mi je zbog Jeana. Ova dva postignuta gola sigurno će mu biti poticaj za budućnost.

Može li Hajduk sada u borbu za naslov?

- Gledajte, godinu i pol dana otkako sam trener nikad nisam odgovarao na takva pitanja. I ovoga puta ću se suzdržati.

Nakon napornog ritma sada slijedi nešto lakši ritam Hajduka. Ovog tjedna nema europske utakmice.

- Ove dane iskoristit ćemo maksimalno na način da se dobro odmorimo. Dva dana odmora i od srijede onda krećemo punim gasom. Odmor je važan kao i trening - zaključio je Tudor.

Tomislav Ivković kazao je da je znao što ga čeka...

- Hajduk je zasluženo pobijedio, a ja sam cijeli tjedan, pogotovo na dan utakmice, upozoravao da je početak utakmice strahovito bitan. Bilo je važno da imamo pozitivan rezultat, da ne dopustimo umornom, ali i Hajduku punom samopouzdanja da dođe do prednosti koja će mu dati impuls da izdrži. Nažalost, upravo se to dogodilo. Slažem se s Tudorom da je utakmica bila čudna, a crveni karton Pajača usmjerio je utakmicu. Tada je voda krenula na mlin Hajduka - rekao je trener Lokosa.

Razmišlja li Ivković o kazni za Pajača, koji je isključen zbog dva prekršaja na polovici Hajduka?

- Ne, dogodilo se u žaru borbe, on je sam sebe kaznio. U drugom dijelu dali smo maksimum, imali šansu za 3:4 nakon Hajdukovih promašaja, mogli smo dovesti utakmicu u nervozu... Jako brzo moramo učiti na greškama,da nam se ne ponavljaju, jer vrijeme brzo prolazi. Ali kvalitetu imamo i ovaj nas poraz neće pokolebati.

Gdje je bio ključ?

- Hajduku smo dali puno prostora, ali, isto tako, Hajduk je iz tri udarca zabio tri gola. Prvo poluvrijeme riješilo je cijelu utakmicu, dogodilo se upravo ono što nismo htjeli. Leko je odigrao korektno, Rukavina se našao u dvije stopostotne situacije, treba mu više utakmica. Ali trebalo se i naći u dvije takve šanse. Sretan sam i zadovoljan što su došli, bit će od velike pomoći ovoj mladoj momčadi - zaključio je Ivković.

Iz Maribora stiže Dean Mezga!

Nije Del Piero, nego - Dean Mezga, vezni igrač Maribora to je Hajdukov "pick" koji bi se mogao već sutra pojaviti u Poljudu. "Bijeli" su priznali da ih zanima prije svega vezni igrač, a Mezga bi im mogao donijeti i kvalitetu i iskustvo. Ako se dogovore u Poljudu bi trebao osvanuti već sutra!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:29