Luka Gerlanc / CROPIX
'TO JE I ZA MENE ŠKOLA'

TUDOR 'Bilo je to pola sata sramotnog Hajduka, ovo se u Rijeci neće ponoviti'

'Ovo je velika škola, za mene i igrače, svi smo dosta pametniji. Zbog čega smo pametniji to ću ostaviti za svlačionicu' - nastavio je Tudor
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2014. 01:41

Jedna velika pogreška Gorana Jozinovića sasvim je promijenila tijek utakmice, Dundalk je iskoristio poklon i četvrt sata prije kraja utakmice došao na gol do prolaska u treće pretkolo. Uvukla se nervoza u Hajdukove redove, raspala se igra Tudorove momčadi, pa su pljesak u završnici zamijenili zvižduci. Krenuli su Irci svim snagama naprijed, pokušali kreirati senzaciju, ali Hajduk je nekako uspio izdržati pritisak i na jedvite se jade plasirati dalje.

- Jedino što je bilo dobro bilo je navijanje, dekor i plasman dalje. Sat vremena solidnog Hajduka i pola sata sramotnog Hajduka. Sigurno se uvukao nemir s pogreškom, uvukla se nervoza, nesigurnost, pritisak pa je bilo neizvjesno - tihim je glasom pričao Tudor. Djelovao je ljutito, razočarano. - Ovo je velika škola, za mene i igrače, svi smo dosta pametniji. Zbog čega smo pametniji to ću ostaviti za svlačionicu - nastavio je Tudor.

Već uobičajeno nije pričao o imenima igrača koji su ga razočarali i zadovoljili, samo je obećao da u nedjelju Hajduk neće igrati kao sinoć. - Ovakva igra neće se ponoviti, bit će u Rijeci dobar Hajduk, to budite sigurni - odlučno je poručio Igor Tudor.

- Naši su igrači razočarani, u Irskoj nismo imali sreće, čini mi se da smo imali bolje šanse i da rezultat nije bio realan. Kad je Hajduk poveo, bilo je kao da se penjemo na Kilimandžaro. Dali smo dva gola, imali smo pritisak, bili smo optimistični u završnici i ponadali smo se da možemo zabiti treći gol. Hajduk je bio umoran, imali smo dvije šanse preko Towella, uspjeli smo dati dva gola, ali trebala su nam tri - rekao je trener Dundalka Stephen Kenny.

Golove su zabili igrači s klupe, najboljeg strijelca Hobana čuvao je za sljedeću prvenstvenu utakmicu, a ispalo je da su zamalo iznenadili Bijele. - Vrlo sam ponosan, za naš je klub povijesni događaj da smo pobijedili Hajduka na njegovom terenu. Hajduk je priznat i poznat klub u međunarodnim okvirima. Što se tiče atmosfere, već smo igrali pred sličnim ambijentom. Navijači su vrlo strastveni, uvjerili smo se po Splitu koliko vole Hajduk. Ako volite nogomet, ovakva vam strast treba, u Irskoj igramo pred manje navijača, ali ovakva strast nam je potrebna - zaključio je Kenny.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 01:20