Tom Dubravec / CROPIX
TALIJANI SE SPASILI

Trener Torina oduševljen Splitom: 'Rijetko koja ekipa u Italiji može toliko trčati'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 01:18

Trener Torina Giampiero Ventura ponovno je sipao komplimente na račun splitske momčadi:

- Imali smo puno više prilika za gol. Uspjeli smo u dostizanju našega cilja, ušli smo u skupinu Europske lige. Može se igrati bolje, to nije sporno. I igrat ćemo bolje, ovo je tek početak sezone, a imali smo i vrlo nezgodnog protivnika. Moramo biti ponosni na ovo što smo napravili, iz Serie B do Europske lige u tri godine. Hvala navijačima što su napunili stadion, pravi je užitak djelovati u ovom ambijentu. Hvala našim suparnicima, čestitam im na partiji koju su prikazali. Rijetko koja momčad u Italiji može trčati kao što su oni trčali ovih 90 minuta.

Ivan Matić bio je tužan, ali i ponosan:

- Zahvaljujem Venturi na komplimentima, želim im sreću u prvenstvu i Europskoj ligi. Veseli me način na koji smo se predstavili. Nažalost, naš put u Europi je završio. Bio je ovo častan oproštaj. Još jednom čestitam mojim igračima na svemu što su prikazali. Imali smo dvije lijepe prilike, kod 0:0 je Padelli sjajno obranio udarac Dujmovića, Bilić je bio blizu pogotku. U odnosu na prvi susret Torino nije imao toliko prilika, to znači da smo ih dobro proučili.

Pokušali smo sve, dobro smo se držali i na kraju smo ušli u potpuni rizik.

Sigurno je da smo nakon svega dobili na kvaliteti i iskustvu. To vrijedi i za mene kao mladog trenera i moj stručni stožer. Radost je tim veća što smo učili kroz pobjede i prolaz do doigravanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:11