Rijeka, 201012 .Stadion Kantrida.Nogometna utakmica 12. kola MAXtv Prve lige Rijeka - RNK Split.Na fotografiji:trener Splita Zoran Vulic i pomocnik Goran Susnjara.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec
SPLITSKI DERBI

Trener Splita kao profesor Baltazar: Vulić smišlja kako se suprotstaviti Hajduku!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. listopad 2012. 19:49

Nije nam teško zamisliti Zorana Vulića kao profesora Baltazara kako satima hoda po svlačionici u Parku mladeži i pokušava smisliti najbolju obranu s kojom će se suprotstaviti Hajduku u šestom po redu gradskom derbiju u HNL-u. Već smo pisali o problemima s kojima se novi strateg Splita suočio što se obrambenog dijela momčadi tiče, dobra je vijest da proteklih dana nije bilo dodatnog osipanja kadra.

Pobjedu na Kantridi trećim su žutim kartonom platili Tomislav Radotić i Mirko Hrgović, dva bočna igrača u obrambenoj četvorci, a na toj se utakmici ozlijedio stoper Ivan Radeljić, te se tako pridružio otprije znanim pacijentima, Ivici Križancu i Velimiru Vidiću.

Posljednjih se dana, pogotovo kad bi se upalili reflektori u Parku mladeži (treninzi u terminu utakmice, početak u 19 sati), pokušalo doznati koliko je ozbiljna opcija da zaigra Križanac. Bez obzira na kvalitetu Križanca i njegovu sposobnost da odigra na svježinu i rutinu, to se neće dogoditi. Ipak, neki su uvjereni da će 33-godišnji Omišanin kao kapetan predvoditi momčad, ali tek za tri dana u osmini finala Kupa u Poljudu.

Jedini siguran doima se Nino Galović, on će biti desni stoper, a do njega može biti Tomislav Glumac, ali on optira i kao lijevi bočni ako Vulić procijeni da će biti korisniji od Denisa Glavine i Damira Rašića. Tada bi stopera zaigrao Duje Vučemilović-Grgić. Pretpostavka je da će, iako nije igrao dva mjeseca i nije bio u zapisniku prošle utakmice, desni bok zauzeti Filip Marčić. Doduše, tamo se može instalirati Galovića, ne bi mu bilo prvi put. U svakom slučaju, Vuliću je najvažnije da od toga tankog kadra ne otpadne još netko. U tom slučaju morao bi posegnuti među juniore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:33