Nikola Vilic / CROPIX
SPLIT - HAJDUK 0-1

Hajduk poklonio Torcidi pobjedu za rođendan, Vršajević odlučio derbi

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. listopad 2012. 18:01

Hajduk je pokazao tko je gazda u Splitu. Još jedna pobjeda “bijelih” u gradskom derbiju, ovaj put na gostujućem terenu u Parku mladeži, golom Vršajevića, 1-0.

Pobjeda Hajduka s notom simbolike, Vršajević je odlučujući pogodak postigao u 62. minuti, baš kad su najžešći navijači “bijelih” počeli slaviti svoj 62. rođendan. Avdija je Torcidi za rođendan darovao pobjedu.

Split je opet ostao praznih ruku, ni u šestoj utakmici u HNL-u nisu došli do pobjede, skor je tri pobjede Hajduka i tri remija. S ovom pobjedom Hajduk je preskočio Split na prvoligaškoj ljestvici.

U prvih pola sata bila je to iznimno dosadna utakmica. Bez žara i igre. Kao da su taktičke obveze okovale noge igračima obiju momčadi. Split je najviše polagao na Bellea, kojeg nisu znali gurnuti u pravu situaciju. Hajduk je pokušavao donijeti loptu Vukoviću koji je bio u vršku napada.

U tom razdoblju Hajduk je imao dvije situacije koje su mirisale na opasnost. Caktaš je u 22. minuti uputio prvi udarac u okvir vrata, ravno u ruke Andriji Vukoviću, a nešto kasnije udarac je iskušao i Milić.

Hajduk ima problema u realizaciji, i to je evidentan hendikep. Potkraj poluvremena igra je nešto živnula. Posebno kad je u 35. minuti Vuković pogodio gredu. Nakon udarca iz kuta za Split sijevnuo je protunapad, Milić je povukao loptu duboko u polje “crvenih”, dodao je Vukoviću, koji je sa 16 metara lobao vratara Splita, svog prezimenjaka Andriju. Ali lopta je, umjesto u mreži, odsjela na gredi.

Šteta da to nije bio gol jer utakmica bi se tada rasplamsala. Ovako je trebalo čekati gol Vršajevića da se malo zaoštri ovaj dosta mlaki derbi.

Mišo Krstičević je dobro predvidio sposobnosti Vršajevića, kojeg je stavio na krilo ispred Oremuša, koji je zauzeo njegovu poziciju na desnom boku. Vršajević je nekad bio centarfor pa je rutinski reagirao na proigravanje Andrijaševića iz sredine terena. Gurnuo je loptu ispod Vukovića u mrežu.

Nakon pogotka bilo je prilika na obje strane, ali vidjelo se da je Hajduk zreliji i da kontrolira igru. Barban je imao dva čista zicera, ali nije znao zatresti mrežu. Na drugoj strani, vratar Vuković je skinuo izvrstan udarac Caktaša.

Ambijent je opet bio sjajan. Bile su pune tribine Parka mladeži, oko 4000 gledatelja, a u većini su bili navijači Hajduka. Pronio se glas da je na tribinama bio i skaut Intera koji je došao gledati Josipa Radoševića.

SPLIT - HAJDUK 0-1 (Vršajević 61)

KRAJ UTAKMICE

85. minuta - Blažević je spriječio izjednačenje! Belle je odlično uposlio Barabana koji je izašao sam ispred vratara Hajduka. Pokušao je loptu pored njega poslati u gol, ali ga je Blažević nogom zaustavio u stopostotnoj prilici

73. minuta - Velika prililka za Split. Glavina se nakon dubinske lopte probio po lijevoj strani pa uposlio Barabana. Napadač Splita je, doduše ometan, sa sedam osam metara prebacio vrata.

64. minuta - Nova velika prilika za Hajduk, ali je udarac Vukovića iskosa s lijeve strane uspio zaustaviti njegov prezimenjak Vuković, uz manje poteškoće primirio je nezgodnu loptu. Mogli su 'bijeli' matirati 'crvene' u tri minute.

GOOOL 61. MINUTA - Kakav tajming za pogodak Hajduka. Upravo u trenutku kada je Torcida počela bakljdom proslavljati 62. rođendan Andrijašević je sjajno uposlio Vršajevića koji zabija za vodstvo Hajduka.

42. minuta - Nakon solo prodora, nakon što je povukao loptu tridesetak metara Andrijašević je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali njegov šut nije bio precizan.

37. minuta - Ponovno je Vuković u glavnoj ulozi, no ovaj put mu je pravovremeno u blok ušao Glumac.

35. minuta - Prva velika prilika Hajduka. Andrijašević je dobro uposlio Vukovića koji je lukavim lobom svladao vratara Splita, ali ne i vratnicu.

19. minuta - Skoro dvadeset minuta igre, a još nije bilo nijednog udarca prema vratima ni Splita ni Hajduka! Rovovska bitka u kojoj je objema momčadima glavni cilj sačuvati svoj gol.

12. minuta - Belle je nakon solo prodora uposlio Vitaića, ali je na koncu njegov pokušaj da nastavi akciju iz izgledne situacije bio nešto između dodavanja i udarca prema Blaževiću.

7. minuta - Hajduk je agilnije ušao u susret, više se igra na polovici domaćina, ali zasad nema nikakvih prilika.

Utakmica je počela

Na jugoistočnoj tribini Torcida je napravila koreografiju za 62. rođendan, uz golemu zastavu i transparente 'Duh ultra tradicije živi u nama'

.

TABLICA:

1. Dinamo 13 10 2 1 30-11 32

2. Slaven Belupo 13 7 2 4 22-20 23

3. Hajduk 13 6 3 4 21-13 21

4. Osijek 13 5 6 2 16-9 21

5. Rijeka 13 6 3 4 20-18 21

6. Split 13 6 2 5 20-16 20

7. Lokomotiva 13 5 4 4 19-17 19

8. Istra 1961 13 4 4 5 10-12 16

9. Inter 13 3 5 5 17-19 14

10. Cibalia 13 3 2 8 12-21 11

11. Zagreb 13 2 3 8 8-26 9

12. Zadar 13 1 4 8 13-26 7

Izabrano novo vodstvo Torcide

Na današnjoj izbornoj skupštini Torcide, kluba navijača Hajduka, izabran je novi predsjednik Marko Mladar, koji je na toj dužnosti naslijedio Petra Tomičića.

Novoizabrani tajnik je Petar Vidović, koji je zamijenio Stipu Lekića. Također, izabrano je i novo predsjedništvo te nadzorni odbor Torcide.

Izaslasntvo Torcide je danas, na 62. godišnjicu svojeg osnutka, položilo vijenac na Poljudu na spomen ploču svojim poginulim članovima u Domovinskom ratu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:20