Split, 120513.Stadion Poljud.Utakmica 31. kola Max-Tv 1. lige izmedju Hajduka i Lokomotive.Na fotografiji: Jean Evrard Kouassi i Tomislav Barbaric.Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
 Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
MERCATO U PARKU MLADEŽI

Tomislav Barbarić potpisao za Split, Križanac dovodi i Albanca Rrahmanija

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. veljača 2015. 18:20

Tomislav Barbarić potpisao je danas za Split, ali ne bi trebao biti jedina akvizicija Splita na stoperskim pozicijama ovih dana, na putu prema Parku mladeži je i mladi reprezentativac Albanije Amir Rrahmani.

Izuzev Barbarića nova akvizicija Splita trebao bi biti i 20-godišnji stoper Rrahmani. Split je načelno dogovorio transfer talentiranog stopera Partizanija iz Tirane, inače rođenog u Prištini, koji bi se u finišu prijelaznog roka (za većinu liga, ne i Prve HNL u kojoj traje do 15. veljače) u Splitu trebao priključiti sunarodnjaku Sokolu Cikalleshiju koji se pokazao kao veliki pogodak Splita.

Delegacija splitskog kluba uputila se u Albaniju kako bi se finiširao posao. Već neko vrijeme Split prati mladog nogometaša, a čini se kako bi se konačno sve trebalo definirati.

Rrahmani je upisao pet nastupa za U21 reprezentaciju Albanije, dok je za seniorsku reprezentaciju svoje države debitirao u lipnju u prijateljskom ogledu protiv San Marina.

A Barbarić koji je protekle polusezone bio u austrijskom Sturmu no nije imao veliku minutažu pa ga je klub pustio da se vrati u domovinu potpisao je ugovor sa Splitom na dvije i pol sezone. Iskusni 26-godišnji stoper produkt je Dinamovog omladinskog pogona, a osim u Dinamu i Sturmu igrao je i za Lokomotivu i Istru 1961. Ima iza sebe već 94 utakmice odigrane u Prvoj HNL (uz 11 pogodaka), 16 europskih susreta...

- Drago mi je što sam potpisao za Split, ovo je klub koji ima visoke ciljeve i sretan sam što se uklapam u njihovu viziju. Hvala ljudima u klubu na povjerenju, a ja se nadam da ću svojim igrama što prije ispuniti očekivanja - kazao je Barbarić nakon potpisa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 09:23