Split, 120513.Stadion Poljud.Utakmica 31. kola Max-Tv 1. lige izmedju Hajduka i Lokomotive.Na fotografiji: Jean Evrard Kouassi i Tomislav Barbaric.Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
 Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
POVRATAK U DOMOVINU

Split traži zamjenu za Glumca: U Park mladeži iz Sturma stiže Tomislav Barbarić

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. veljača 2015. 12:42

Dok se finalizira “papirologija” oko polugodišnje posudbe Tomislava Glumca iz Splita u turski Balikesirspor s opcijom transfera na ljeto (100 sada plus 400 tisuća eura na ljeto), zahuktava se i potraga za pojačanjima na mjestu stopera koja su Zoranu Vuliću neophodna.

Kako doznajemo Split je na pragu dogovora s iskusnim 25-godišnjim stoperom Tomislavom Barbarićem koji bi trebao biti zamjena za Glumca. Barbarić je izdanak Dinamove nogometne škole, velika su bila očekivanja po njegovu ulasku iz juniora u prvu momčad “modrih”, ali njegov igrački razvoj nije išao baš onako kako su čelnici kluba priželjkivali.

Nakon dvije posudbe u Lokomotivu i jednu u Istru 1961 Barbarić je ljetos stigao u austrijski Sturm. U Sturmu je protekle polusezone Barbarić odigrao tek osam susreta, sedam prvenstvenih i jedan u kupu. Iako je ugovorom bio vezan za Sturm do ljeta iduće godine, Austrijanci su ga ipak odlučili pustiti da se vrati u domovinu, u Split.

Pored Barbarića na meti Splita kojem je Tomislav Mrčela iz Lokomotive bio preskup je i jedan mladi albanski stoper. U kombinacijama je bio i Nikola Žižić iz slovenske Krke. Nije s Barbarićem Split rekao svoje po pitanju dolazaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 09:42