Damir Krajac / CROPIX
UTAKMICA SEZONE

Tomečak: 'Imam jako dobar osjećaj, u Sevilli ionako nemamo što za izgubiti'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 10. prosinac 2014. 16:54

Ako se nismo preračunali, a vjerujemo da nismo, Ivan Tomečak u četvrtak će odigrati već dvadesetu europsku utakmicu u dresu Rijeke...

- Iskreno, nisam brojio. Hvala Bogu ako je tako kako tvrdite.

I ne bi tu bilo ništa toliko čudno da braniču Bijelih za “jubilej” nije bila potrebna tek sezona i pol pod stijenama...

- Apsolutno da se tome nisam nadao kada sam dolazio na Kantridu. Naime, znamo gdje je Rijeka bila još ne tako davno, prije 2-3 godine - rekao je Tomečak pa se “ispravio”: - Ma, naravno da sam se tome nadao. Uostalom, to je jedan od razloga zbog kojeg sam postao igračem ovog kluba, čiji projekt svakim novim danom postaje sve europskiji.

Opet, tko je mogao misliti da će sve ispasti baš toliko savršeno...

- Stuttgart je, recimo to tako, bio prijelomnica. Utakmice protiv Nijemaca pokazale su da “možemo”, da su pred nama lijepa vremena na međunarodnoj sceni.

Još se čeka premijerni pogodak na europskom gostovanju u skupini...

- To je za sada tako. Ali i to će se dogoditi! Idealno bi bilo da zabijemo u četvrtak. Svjesni smo da moramo postići barem jedan pogodak ako želimo kreirati iznenađenje. Pa neka se u strijelce, ako treba, upiše naš vratar Vargić u 90. minuti. Uvjeren sam da ćemo, ukoliko budemo “igrali nogomet”, dočekati svoje prigode. Bit će potreban i djelić sreće, no srušit ćemo i tu tradiciju. Ne smijemo si dopustiti “nabijanje”, već moramo imati određeni posjed, što je po meni jedan od ključnih segmenata, da i domaćin trči i umara se. Ukoliko lopta bude samo u nogama protivnika, neće biti dobro. To ne smijemo dopustiti.

Veći pritisak bi trebao biti na Sevilli, kojoj je za prolazak potreban najmanje bod...

- To našem novom međusobnom susretu daje dodatnu draž. Stadion će, nadam se, biti pun. Crpit ćemo energiju iz atmosfere na Ramon Sanchez Pizjuanu. Imamo priliku odigrati još jednu veliku europsku utakmicu.

Najveću u karijeri?

- Svaka sljedeća je najveća. Ma da se razumijemo, ovo što se događa prije svega je veliko priznanje za Rijeku. I naravno da je riječ o jednom od najvećih susreta za sve nas. Možemo opet ispisati povijest. Krvarili smo cijelu sezonu da bismo došli do ovoga. A sada nam se nudi mogućnost da u Sevilli dodatno naplatimo sve ono lijepo što smo do sada napravili. Iako, naravno, imperativa nema. Osim onog da odigramo najbolje što možemo. Nemamo što za izgubiti, a možemo jako puno dobiti. Moram priznati da imam dobar osjećaj...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:24