Tea Cimas / CROPIX
RESPEKT HRVATIMA

Španjolci o Rijeci: 'Oprez, Hrvati imaju napadača kojeg želi kupiti Chelsea'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 11. prosinac 2014. 08:37

Španjolski mediji najavljuju Sevillin odlučujući sraz s Rijekom za prolaz u 1/16 finala Europske lige s respektom prema hrvatskom pobjedniku kupa, “koji nema što izgubiti”. Naglašava se kako u toj, skupini G, nitko još nije pobijedio kao gost, a Riječani su izgubili i na Dufrasneu i na De Kuipu.

Prije godinu dana se Sevilla, kasniji pobjednik tog natjecanja, plasirala svladavši u odlučujućoj utakmici kao gost Freiburg, no potom joj se dogodio silan propust: domaći poraz od Racinga u Kupu kralja, 0-2, nakon što je u Santanderu bilo 1-0 za Andalužane. AS upzorava da stoga Sevilla, iako favorit kao i tada, mora biti oprezna...

Kao glavna, da ne kažemo jedina opasnost koja prijeti domaćinu na Sanchez Pizjuanu ističe se Andrej Kramarić, “napadač o kojem sanjaju veliki klubovi”, a kojeg je prošlo ljeto Deportivo htio otkupiti za samo 600.000 eura, dok se danas govori o ponudama Tottenhama, Chelseaja i Leicestera od 11 milijuna eura za nogometaša koji je u 17 nastupa u hrvatskoj ligi zabio 21 pogodak, uz još sedam u 11 nastupa u Europskoj ligi, skupa s kvalifikacijama.

Sevilla želi završiti uspješnu godinu čija je kulminacija bilo osvajanje Europske lige protiv Benfice u Torinu dvama pobjedama: nad Rijekom, kako bi nastavila obranu euorpskog naslova na proljeće te potom za vikend nad Eibarom, čime bi zadržala četvrto mjesto u Primeri i pospješila si kandidaturu za plasman u Ligu prvaka. Ističe se da je ove sezone Sevilla u 10 domaćinstava ostvarila osam pobjeda (Getafe, Feyenoord, Real Sociedad, Deportivo, Villarreal, Standard, Granada i Sabadell) i dva remija (Valencia i Levante).

- Posljednji tjedan natjecanja u ovoj godini, ključan je i atraktivan tjedan u kojem želimo postići maksimum. Zajedno to možemo. Zajedno smo Sevilla! - poručio je navijačima u slobodnom prijevodu trener domaćih, Bask Unai Emery, parafrazirajući nesvjesno riječki poklič “Zajedno smo Rijeka”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:28