Drago Sopta / Cropix
BILĆEV STRUČNI STOŽER

'Toliko smo ih proučavali da smo skoro progovorili grčki. Glavna su nam temi i u sauni'

Znate kako je, uđete se relaksirati, ali kada ste opterećni poslom i analizom, dovoljna je već jedna minuta da vas prebaci na Grčku - priznaje izbornik Slaven Bilić
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 06. listopad 2011. 19:12

Grčka, Grčka, Grčka. Koliko se o njoj priča i analizira, čovjek bi pomislio da ćemo umjesto 'doviđenja' na kraju razgovora čuti 'kalo kolto'.

- Dobro, nije baš tako, čak ponekad i isključimo ton s utakmica, iako je tu i doktor grčkog, Aljoša - smije se Nikola Jurčević. - Nije da smo progovorili grčki, ali već znamo gotovo sve - dodaje Bilić.

Rijetke slobodne trenutke stručni stožer Vatrenih najčešće koristi u relax programu saune, no i tamo na menu učas dođe Hellas. Koliko često?

- Znate kako je, uđete se relaksirati, ali kada ste opterećni poslom i analizom, dovoljna je već jedna minuta da vas prebaci na Grčku - priznaje izbornik Slaven Bilić.

Vahid Halilhodžić dolaskom u Dinamo kazao je kako je 24 sata dnevno proučavao snimke kako Dinamovih, tako i utakmica modrih suparnika. Kako je u našem stožeru?

- Nije identična situacija, jer reprezentacije ne igraju svaki treći dan, iako je i Vaha to izgovorio figurativno. No, reći ću ovako - s Izraelom smo igrali u utorak, tijekom vikenda smo pratili naše igrače, a od onog ponedjeljka do danas smo u intenzivnom praćenju, svaki dan minimalno četiri sata.

Jurčević će dodati da su se pogledale sve utakmice Grčke od Svjetskog prvenstva naovamo, dakle tri utakmice skupine plus osam utakmica kvalifikacija.

- Sigurno smo odradili maksimum - veli Jurčević. - No, ne bih mistificirao, od prvoga se dana u ovome stožeru trudimo da budemo što je moguće više pažljiviji.

Na kraju igračima se na meniju ponudi mix pet utakmica.

- Od njih se napravi miks od 25 minuta plus 10 dobrih akcija, 10 loših (re)akcija te prekidi - odaje Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 17:23