NEBO JE DANAS VATRENO

TKO KAŽE DA SPLIT NE NAVIJA? Iznad Poljuda preletio avion s hrvatskom zastavom!

Uoči velikog derbija između Hrvatske i Italije, koji je u 20.45 počeo na praznom Poljudu Vatreni su dobili veliku podršku. Navijači ne smiju na stadion, ali iznad slavnog je stadiona preletio avion s hrvatskom zastavom i poslao poruku - Split je uz vas!
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 12. lipanj 2015. 23:08

'Utakmica pred 75 navijača', kako ju je nazvao kapetan Darijo Srna izazvala je proteklih dana brojne polemike, rastužila igrače i izbornika, posvađala gradonačelnika Splita i HNS u kojemu nisu bili presretni idejom o splitskoj fan zoni, a na kraju je stigao i hrabar prijedlog o dolasku 100.000 navijača pred Poljud.

"Nadam se kako će navijači u Splitu znati odgovoriti toj UEFA-inoj kazni i da će se izmislit bilo kakav način podrške, pa makar se i oko stadiona okupilo sto tisuća ljudi koji će pokazati taj svoj dalmatinski dišpet", izjavio je bivši hrvatski izbornik Igor Štimac u ekskluzivnoj najavi utakmice koju možete pogledati OVDJE.

Međutim, od 100.000 navijača nije bilo ništa. Na Poljud se 'naguralo' 500-injak gledatelja, a zapravo novinara, fotoreportera i službenih osoba, dok su Splićani veliki okršaj gledali iz svojih domova, kafića... Stoga je na sablasnom Poljudu šaljivo zazvučala rečenica službenog spikera koji je prije intoniranja himni zamolio gledatelje da ustanu

Šesto kolo kvalifikacija donosi Hrvatskoj zapravo slatke brige, barem što se tiče stanja u svlačionici i na tablici naše skupine H. Vatreni na prvom mjestu imaju lagodnu poziciju, gotovo su sigurni putnici na EURO i pitanje je samo hoće li kvalifikacije završiti kao prvi ili drugi u skupini.

No bez obzira na dva boda prednosti pred drugoplasiranom Italijom i najvećim konkurentom, od Rakitića i društva se očekuje da ponove sjajnu predstavu iz Milana, kada su potpuno nadigrali Talijane i uzeli im dva boda u njihovom nogometnom hramu (1:1).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 00:04