Jure Miskovic / CROPIX
PO ĆIRINOJ PREPORUCI

NOVI HRVATSKI TRENER U IRANU Jedan od najvećih klubova želi Štimca

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 13. lipanj 2015. 21:58

Igor Štimac, bivši izbornik hrvatske reprezentacije i donedavno trener Zadra, glavni je kandidat za preuzimanje treniranje slavnog iranskog kluba Esteghlala. To je informacija koju je plasirao „Varzesh 3“,najtiražniji sportski dnevnik u Iranu i to na naslovnoj strani. Esteghlal je jedan od dva najveća iranska kluba, koji u posljednje vrijeme nema naročitih uspjeha.

Štimac o svojim planovima nije želio govoriti, vrlo je oprezan u odnosu na informacije iz Irana, ali – kako je rekao – „bila bi mu čast voditi Esteghlal“. U Iranu je nekoliko naših trenera imalo uspjeha, prvi u nizu koji je dobio angažman u toj državi bio je Stanko Poklepović, zatim Tomislav Ivić, pogotovo Ćiro Blažević, Branko Ivanković, Luka Bonačić, Vinko Begović

- Preporučio sam Štimca – rekao je Ćiro Blažević, koji je u Iranu ostavio traga kao izbornik reprezentacije. Uvjeren sam da Štimac ima sve kapacitete da vodi taj slavni klub.

I Stanko Poklepović pridružio se preporukama:

-Igor je kao igrač i sad kao trener uvijek imao moju podršku. On ima karizmu, pravi je vođa, siguran sam da bi u Iranu imao velike mogućnosti da se iskaže. Žalim što nije ostao na kormilu naše reprezentacije, ali sam uvjeren da je pred njim velika trenerska karijera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:21