READING, ENGLAND - NOVEMBER 09: Niko Kranjcar of QPR reacts during the Sky Bet Championship match between Reading and Queens Park Rangers at Madejski Stadium on November 09, 2013 in Reading, England, (Photo by Ben Hoskins/Getty Images)
 Ben Hoskins/Getty images / 2013 Getty Images
OTKRIVENI PLANOVI

TKO JE REKAO DA JE OVO KRAJ? Kranjčar otišao iz Dinama i krenuo putem slavnog tate!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. siječanj 2016. 12:18

Hoće li Niko Kranjčar zatvoriti krug? Ako je vjerovati njegovom agentu i austrijskim medijima koji prenose izjave Emila Žgura, onda je to ono čemu se 31-godišnji hrvatski veznjak i nada!

Kranjčar je prije desetak dana raskinuo ugovornu obvezu s Dynamom iz Kijeva, a otada traje medijska selidba. Od Rijeke, preko Hajduka, pa sve, eto, do Beča...

"Ako ćemo iskreno, Niko bi se odmah preselio u Beč. On bi silno želio živjeti tamo, on je, konačno, dijete Rapida, tamo je sve počelo, a bilo bi lijepo da tamo sve i završi..."

Bila bi divna priča: povratak na mjesto gdje je i otac Zlatko ostvario nakon Dinama najljepše dane svoje karijere. Jest, karijeru je u 'labuđem pjevu' okončao u Sankt Pöltenu, ali sve se osim Dinama uvijek vrtilo oko Rapida... To je, međutim, želja, realnost (zasad) nudi drugačiji splet okolnosti.

"Situacija je sljedeća: Mi smo posvećeni traženju novog kluba, s obzirom da je Niko još uvijek pun ambicije i želi igrati. Kontakta službenog nema, sve je potpuno otvoreno, no Niko, kažem, smatra da bi Rapid bio idealan: s tim ga klubom vežu emocije, a s gradom dijeli mnogo interesa i prijatelja."

Dijeli li, ipak, i financijsku stranu priče, pitaju se austrijski mediji, spominjaju plaću od 1,6 milijuna eura godišnje u Kijevu, što je za Rapid nedostižna cifra...

"Kako bismo to znali kad nema ponude! No da se razumijemo, nama je Rapid san, (još uvijek) ne i ostvariva realnost. No ako se Bečani i ne jave, siguran sam da nema brige, Niko će sigurno pronaći novi klub", zaključuje Žgur, dok sportski direktor Rapidlera, Andreas Möller spušta loptu na zemlju: "Tražimo isključivo za krilnim igračem, sve drugo su nagađanja, koja ne želim komentirati."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 15:47