Goran Mehkek / Cropix
JURČIĆ IPAK ZADOVOLJAN

'Tjedan dana govorim Rukiju da sanja da je sam pred Casillasom. Ali, zažmirio je...'

Jako sam žalostan što se nisam slikao s Mourinhom, to vam ozbiljno kažem. Bilo bi prepotentno kad bih rekao da smo iznenadili Real, no blokirali smo ga - kaže Kruno
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. rujan 2011. 01:50

ZAGREB - Krunoslav Jurčić ponosno je došao pred hrvatske i strane novinare:

- Ne volim gubiti! Bez obzira što su reakcije svih okolo pozitivne, meni je žao - kazao je Jurčić nakon 0-1, za razliku od nekih naših trenera koji su slavili 0-1 s Brazilom…

- Ponosan sam na svoju momčad kako je reagirala, a vidio sam zadovoljne ljude kako napuštaju stadion. Ne sjećam se da se ikad iz Maksimira odlazilo zadovoljno, a da je Dinamo izgubio. To je nešto lijepo što smo doživjeli, hvala navijačima na prekrasnom ambijentu.

Jurčić smatra da će ovih 0-1 dati dodatno samopouzdanje njegovoj momčadi:

- Htio sam da ne budemo samo sudionici, nego da igramo Ligu prvaka. Možda je ovo dobar temelj da se pofajtamo i s Lyonom i s Ajaxom. Real svi smatraju među tri najbolje ekipe na svijetu, pa se nadam da ćemo ostalima u našoj skuoini postići koji gol...

Jurčić se nije dao navući da prizna kako je nadmudrio svog idola:

- Jako sam žalostan što se nisam slikao s Mourinhom, to vam ozbiljno kažem. Bilo bi prepotentno kad bih rekao da smo iznenadili Real, no blokirali smo ga. Željeli smo njihove igrače učiniti nervoznima, dobro smo napadali loptu, a prvi put kad to nismo uspjeli primili smo gol.

Netko je pitao bi li Beqiraj bolje od Rukavine reagirao u onoj prilici?

- Pitanje je bi li Bećo došao u tu priliku… Jako mi je žao te šanse, no sedam dana sam govorio Rukavini da sanja, vizualizira da je sam pred Casillasom i da razmišlja gdje će gurnuti loptu. Žao mi je da je zažmirio i opalio napamet. Samo mi je to žao - poručio je Jurčić:

Mourinhov pomoćnik i avatar Aitor Karanka je odmah upitan za komentar Cristianove izjave da je suđenje bilo sramotno:

- Sretan sam samo što se Cristiano nije ozlijedio. Trebali bismo na terenu svi biti isti i štititi se igra, samo to - kazao je Karanka i dodao da je njegova momčad kontrolirala igru do isključenja:

- Tko je mislio da će biti lagano ovdje bio je u krivu. Domaćin je bio očekivano motiviran, potvrdilo se da u Ligi prvaka nema lakih suparnika. Zadovoljan sam kako smo reagirali s igračem manje.

Na pitanje je li se čuo s Mourinhom Bask je odgovorio:

- Ne, još uvijek nismo razgovarali…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 15:44