Goran Mehkek / CROPIX
SVE IZVJESNIJA OPCIJA

Tin Jedvaj i Alen Halilović odlaze u redove Tottenhama, a do zime ostaju u Dinamu?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2013. 23:59

Počinje vrući srpanj u Maksimiru, ne samo mjesec u kojemu kreće Dinamova europska avantura, već i mjesec u kojemu bismo mogli vidjeti veliki 'egzodus' iz Maksimira. Naime, osim Šime Vrsaljka, koji bi dolaskom Ive Pinta napustio Dinamo i Sammira, koji je neki odbio i zadnju mogućnost da potpiše novi ugovor s Dinamom, bez obzira što je svota koja se spominjala bila 'perverzna', sve bliže odlasku su i Tin Jedvaj i Alen Halilović.

Dvojica mladića, kao što smo i pisali, na meti su Tottenhama, ukupna odšteta je oko 20 milijuna eura. No, neke informacije govore da su oni već jednom nogom u Spursima, da su ostali tek detalji dogovora. I da bi, po tom dogovoru, Alen i Tin ostali u Maksimiru do zime, tek onda otišli u London. Jedvaj će tada već biti punoljetan i puno lakše bi dobio radnu dozvolu nego kao maloljetnik. Englezi su se u zadnje vrijeme počeli baviti problemom svojih mladih igrača, žele povećati njihovu kvalitetu i kvantitetu, stoga ne žele više dijeliti radne dozvole mladim strancima bez pogovora. Jedan maloljetni, Halilović, prošao bi, dvojica teško, bez obzira na talent. Zato je svima u interesu malo pričekati.

Naravno, ono što se nedavno dogodilo s Romom, koja je, praktički, već tiskala Jedvajev dres, a na kraju je posao propao, još jednom upozorava da ne treba brzati i stavljati uskličnik iza informacije. Tko zna, kako je Roma na brzu reakciju nagnala Tottenham, možda ovaj potez Spursa natjera neki treći klub da se aktivira i pokuša u zadnji tren preoteti dva velika talenta. Međutim, činjenica da Zdravko Mamić već traži po svijetu novoga stopera koji bi došao na zimu, govori da je Tin Jedvaj u Dinamu već prekrižen, a White Hart Lane izgledna je nova destinacija. S njim u 'bijeli svijet' mogao i Alen Halilović.

Međutim, ni to nije sve. Uz to što bi mogla opustošiti svlačionica seniorske momčadi, sve više upita i interesa ima i za Dinamove klince. Knežević, Brodić, Murić, Fiolić, Gorupec, Šimunović, Prša... samo su neke od idućih meta inozemnih klubova. Kako je krenulo dio njih mogao bi iz Maksimira otići a da nikad i ne zakorači u novu svlačionicu pod južnom tribinom. Odlazak Tina Jedvaja sam po sebi bio bi rekordan, Halilović bi mogao otići još mlađi, granica se svakim danom sve više spušta. Šime Vrsaljko iz Maksimira će otići kao veteran. S 21 godinom!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:30