POLJUDSKE PRIČE

Talijani žele Strinića, Poljaci Buljata! I Split se uključio u utrku za Ivicom Križancem

Šest godina sam ovdje, ako bi došla ponuda koja bi zadovoljila i mene i Hajduk, dobro bih razmislio. Šest godina je dosta, možda valja krenuti dalje, kaže Jurica Buljat
Piše: Mario VelićObjavljeno: 19. siječanj 2011. 13:40

Varšavska Legia, prema pisanju poljskih portala, zainteresirana je za dovođenje Hajdukova stopera Jurice Buljata. Bijeli bi dobili, tvrde mediji, milijun i pol eura, Buljat 200 tisuća po sezoni, Legia stopera čije je igre pratila i u kvalitetu se uvjerila u Europskoj ligi i svi bi tako bili sretni i zadovoljni.

U srijedu smo doznali i drugi mogući scenarij. Poljaci bi Zadranina posudili do ljeta, a tek ga potom, budu li zadovoljni, otkupili za spomenuti iznos.

Interes, istina, postoji, no za sada ipak samo interes. Na Poljud nije stigla nikakva službena ponuda, a ni sam junak priče ne zna ništa više od onoga što je pročitao.

- Sve što znam je ono što sam vidio na internetu. Mene nitko nije zvao, ni iz Legije niti iz Hajduka, a koliko znam nema ni kontakata između klubova. Tako mi je glupo uopće davati komentare o Legiji, Poljskoj... - kaže nam Jurica Buljat.

Ne žuri mu se iz Splita, iako...

- Hm, šest godina sam ja već ovdje, ako bi zaista došla nekakva ponuda koja bi zadovoljila i mene i Hajduk, dobro bih razmislio. Šest godina je dosta vremena, možda valja krenuti dalje - tajanstven je Jurica Buljat.

No u Hajduku nisu previše zainteresirani za Buljatovu prodaju pod gore navedenim uvjetima. Kako odštetu dijele s igračem pola-pola, Bijeli bi dobili 750 tisuća eura za reprezentativca kojeg, uvjereni su, mogu ipak znatno skuplje prodati. Osim toga, ukoliko je točno da bi Legia Buljatu ponudila 200 tisuća eura, nije ni to neki novac koji bi njega oborio s nogu, u rangu je to s njegovim aktualnim primanjima.

U Hajduk uz Buljata za mjesto u srcu obrane konkuriraju još Vejić, Maloča i Jonjić, eventualnim odlaskom Zadranina ostala bi trojica kandidata za dva mjesta. No ipak, na tržištu je još i Ivica Križanac! Nisu njega Bijeli sasvim prekrižili, no sad ga zove i Zoran Vulić iz Istre, a među zainteresiranima je, doznali smo jučer, i Hajdukov najbliži susjed - Split!

- Meni je lijepo, doma sam, sa svojom obitelji i prijateljima. Hoću li nastaviti karijeru i u kojem klubu, znat će se za nekoliko dana - kratko nam je odgovorio Križanac.

U sjeni transfera Ibričića i svih detalja koji su proizašli iz tog posla, još uvijek stoji mogućnost prodaje Ivana Strinića u Sampdoriju. Koliko je blizu istine priča da je Hajduk smanjio odštetu na 4 milijuna eura, vidjet će se ako dođe do realizacije posla. Ali, u svakom slučaju, živa je opcija odlaska hrvatskog reprezentativca u klub iz Genove, Talijani navodno nude 3,5 milijuna eura...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:24