Poznan, 140612.EURO 2012.Stadion Miejski.Utakmica drugog kola skupine C, Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, izmedju Italije i Hrvatske.Na fotografiji: Mario Mandzukic slavi pogodak.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
SPREMNI MANDŽO

'Svi se oštre na nama, zato i jesmo favoriti, ovo će biti drugačija Hrvatska!'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. rujan 2012. 23:23

Još dok je bio Dinamov napadač, kada ga se najviše doživljavalo kao kompliciranog, s Mariom Mandžukićem smo u razgovoru spoznali njegove 'čiste linije kretanja’. Odmah kaže hoće li ili neće razgovarati, kada i gdje. Kad razgovara, onda izražava jasne stavove, nema lakiranja teza i u konačnici odstupanja od objavljenog, makar bilo nekome neugodno.

Dakle, ide vas karta?

- Ne žalim se ni najmanje. Osjećam se odlično, zdrav sam, vrlo raspoložen za igru, pun samopouzdanja i jedva čekam da istrčim u Maksimiru u petak navečer.

Pobijedi li Hrvatska Makedoniju bit će bolje za sve vas i nas?

- Mi jednostavno moramo pobijediti u toj utakmici i s tri boda krenuti u kvalifikacije! Gledali smo snimke njihovih utakmica i vidi se da su kompaktni. Je, Pandev je najbolji i igra u velikom klubu, ali uz njega morat ćemo paziti i na druge.

I napaljeni su na Hrvate nešto posebno otkako se natječemo?

- Meni je to shvatljivo, Hrvatska ima najbolje rezultate od zemalja bivše Jugoslavije, svi se oštre da se na nama dokazuju. Zato i jesmo favoriti skupine na papiru, dok ćemo to trebati dokazati na terenu. Već od meča s Makedoncima, prema kojima se moramo postaviti gardom pobjednika i aspiranta na prvo mjesto u skupini!

Nešto drugačije u odnosu na postavljanje protiv Švicaraca?

- Nema se smisla stalno vraćati unatrag. Izvukli smo pouke, uostalom, mislim da je to bio samo jedan krivi dan u sudaru s odličnim protivnikom. No, ono se neće ponoviti, protiv Makedonije će to biti sasvim druga Hrvatska. Kritike koje smo zaradili su zaslužene, ja prvi preuzimam svoj dio odgovornosti jer nisam bio na svojim razinama.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:36