Vinkovci, 241010.Nogometna utakmica 12 kola Prve HNL izmedju Cibalie i Hajduka.Na fotografiji: sudac Fran Jovic daje zuti karton Anti Rezicu (20).Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX
BIJELI SE NE PREDAJU

Svaguša: Pojačat ćemo se za proljeće, samo nam treba serija pobjeda do pauze

'Zaostatak je neugodan, ali nemojte zaboraviti da smo prije dvije godine bili u još težoj situaciji i uspjeli smo se izvući. Imali smo osam bodova manje od Dinama'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. listopad 2010. 22:44

Nakon sedam mjeseci stigao je prvi prvenstveni poraz Hajduka. Ne bi taj neuspjeh imao posebnu dimenziju, jer po zakonu velikih brojeva uvijek dođe jedan poraz, ali Bijeli su izgubili korak s Dinamom. Pobjegli su Modri na četiri boda, a to je već prednost koja ima značenje i veličinu. Čim zaostatak izađe iz okvira jedne utakmice, već se postavljaju pitanja kako se taj manjak može nadoknaditi. Jer, Hajduk je sada ušao u situaciju da više nije gospodar vlastite sudbine, već mora tražiti mogućnost gdje će Dinamo napraviti pogrešku. Uzdati se da će se to dogoditi na gostovanjima u Parku mladeži ili Kantridi i pritom nizati pobjede u novoj velikoj seriji.

Jesu li Bijeli sposobni za takav doseg, upitali smo kapetana Senijada Ibričića.

- Zašto ne bismo bili sposobni? Zaostatak je neugodan, ali nemojte zaboraviti da smo prije dvije godine bili u još težoj situaciji i uspjeli smo se izvući. Imali smo osam bodova manje od Dinama u trenutku kada smo odlazili na derbi u Maksimir. I uspjeli smo uloviti Modre. Dapače, ne samo da smo eliminirali zaostatak, nego smo i prestigli Dinamo - podsjetio je Ibričić na situaciju iz jeseni 2008.

Gostovanja su Bijele koštala prvog mjesta, posebno utakmice u Karlovcu i susjednom Parku mladeži, gdje su imali kontrolu utakmice i vodstvo iz prvog dijela susreta koje nisu do kraja znali sačuvati. Međutim, također je jasno da se već sada mora razmišljati o tome što će biti u drugom dijelu sezone.

- Pojačat ćemo se za proljeće, to nije sporno. Ali, do kraja jeseni moramo nanizati seriju pobjeda kako bismo održali korak s Dinamom - bez oklijevanja je najavio predsjednik Svaguša.

- Ne želim čuti nijednu riječ defetizma. Imamo mogućnost biti ravnopravni s Dinamom, jer dovoljno je utakmica ostalo do kraja. Imamo 18 dvoboja u borbi za naslov prvaka, što nam je bio i ostao najveći cilj ove sezone. Sve mora biti usmjereno k osvajanju titule. Ne odričemo se ambicija niti u jednom natjecanju, ali naslov prvaka je trofej koji silno želimo. Vjerujem u momčad, jer već su mnogo puta pokazali da su jaki kada je najpotrebnije. Očekujem da to potvrde i u završnici jeseni - naglasio je Svaguša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:24