AP
TRAŽI SE NASLJEDNIK

Poklepoviću odbrojani dani u Hajduku, Svaguša na Poljud dovodi Matjaža Keka?

Pitate me razmišljam li o ostavci? Ne razmišljam... Hoću li je dati? Neću, moj rad je, smatram, dovoljno uredan i stručan - rekao je trener Hajduka Poklepović
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2010. 22:32

Potresi u Hajduku počeli su nakon poraza u Vinkovcima, a vrhunac su dosegnuli nakon blijedog izdanja protiv Istre 1961 i poskliznuća već u osmini finala Kupa Hrvatske. Gledatelji su rekli sve o igri Hajduka i njegovom treneru Stanku Poklepoviću skandiranjem 'Špaco odlazi'. A šta na sve to kaže trener Bijelih?

- Pitate me razmišljam li o ostavci? Ne razmišljam... Hoću li je dati? Neću, moj rad je, smatram, dovoljno uredan i stručan - rekao je Poklepović i stao u obranu igrača.

- Evo me, pucajte u mene, ali pustite igrače. Njima sam kazao da idu kući smiriti se, razveseliti, da spokojno spavaju.

Igru nije htio previše komentirati.

- Komentara nemam jer nije bilo ništa što se može komentirati. Hajduk danas nije niti slabo igrao...

Razlozi?

- Teško je dati ocjenu, koliko god razmišljao, ne mogu. Ovo kao da je neka druga momčad, nešto se drugo i događa. Nije bilo ni driblinga ni prolaza... No svi su igrači odigrali da se ne može kazati niti da je to bilo loše, ne želim sada segmente igre ocjenjivati.

Špaco ne želi dati ostavku, ali mogao bi lako dobiti otkaz. Nadzorni odbor Hajduka odmah nakon utakmice povukao se u svoje odaje, gdje je dva sata raspravljao o sudbini trenera. Čini se da će Poklepović teško dočekati subotnji ogled protiv Hrvatskog dragovoljca, jer Uprava je već u potrazi za nasljednikom. Spominje se tandem Kalinić-Španjić kao prijelazno rješenje, a što se tiče trajnog rješenja, njega će Svaguša vjerojatno potražiti u inozemstvu. U tom kontekstu sinoć su Poljudom brujala imena Srećka Kataneca i Matjaža Keka. Čak je ime slovenskog izbornika figuriralo kao najozbiljnije.

Kako god bilo, evo što je Svaguša rekao nakon Istre i sastanka NO-a:

- Prvi razgovor nije donio rezultata, a očito je da su igrači izgubili želju, izgaranje u bijelom dresu. Zaboravili su kada sam im prije odlaska u Rijeku, prošlog mjeseca, jasno rekao - dečki mi smo nešto napravili, ali nismo ništa osvojili. Zato nam cilj i ostaje trofej, a to je ove sezone jedino prvenstvo.

Trener?

- Za sada on ostaje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:22