CROPIX
DINAMO vs. HAJDUK

Sušić spreman za derbi: 'Preokret na Poljudu još nas proganja, želimo im uzvratiti!'

Nije me iznenadila stričeva smjena, očekujem da me zove i novi izbornik - kaže mladi hajdukovac
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. studeni 2014. 18:52

Vratio se Tino Sven Sušić. Odradio je u utorak prvi kompletni trening i ne bude li do subote nikakvih problema, ozljeda je prošlost i Sušić će biti spreman za maksimirski derbi. Aduktor mišića osjetio je na zagrijavanju utakmice s Lokomotivom, više od tri tjedna liječio je neugodnu ozljedu.

- Prilikom šutiranja na zagrijavanju sam osjetio bolove. Nisam mogao nastupiti protiv Lokomotive, a onda sam se prerano vratio u Zadru. Sada vidim da sam morao još neko vrijeme mirovati, ali želio sam igrati. Međutim, objektivno, nisam mogao. Zato sam propustio Osijek, potom i utakmicu reprezentacije BiH u Haifi i više ne bi smjelo biti problema. Vraćam se za Dinamo, a vidjet ćemo koliko ću biti spreman odigrati. Cijelu utakmicu, poluvrijeme... ne znam, to će trener odlučiti - ispričao je Sušić u jednom dahu povijest svoje ozljede.

Za Hajduk je jako bitno da se Sušić vratio treninzima, da je u konkurenciji za Maksimir. Jer, Sušić je ove jeseni prvo ime Hajduka. Reprezentativac BiH zabijao je za Hajduk u najvažnijim utakmica, donosio pobjede na jesenskim HNL gostovanjima u Puli i Koprivnici. Njegova igra, učinak na terenu, ali i samopouzdanje koje daje kompletnoj momčadi važni su za Hajduk uoči derbija s Dinamom. Derbija koji nema nekadašnju natjecateljsku važnost, ali ima vječni izazov i naboj velike utakmice.

Što Hajduk može ponuditi u subotu u Maksimiru?

- Vjerujem da možemo ponuditi dobar nogomet. I rezultat koji će razveseliti našu svlačionicu i navijače na tribinama. Dinamo je u lošoj seriji, ušli su u malu krizu. Imamo priliku iskoristiti njihovu formu koja definitivno nije na očekivanoj razini.

Istina je da Dinamo ne pruža igre na razini imagea kojeg ima momčad odličnih pojedinaca, ali i Modri će se htjeti dokazati protiv Hajduka. I ujedno sebe ohrabriti pred europski ogled što ih čeka sljedećeg tjedna. Motiva neće nedostajati na obje strane.

- Zato će biti dobra utakmica. Hajduk neopterećen rezultatom stiže u Maksimir, ali upravo ta činjenica pruža nam još veću šansu za uspjehom. Naš adut je i odlična serija, osam utakmica u kojima nismo poraženi. Dapače, na gostovanjima igramo još bolje nego na poljudskom travnjaku, zato imamo razloga s optimizmom doći u Zagreb.

Je li i posljednji, kolovoški poraz Hajduka u poljudskom derbiju s Dinamom, dodatni razlog za uzvrat? Podsjetimo, Hajduk je s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi izgubio utakmicu u kojoj je do 65. minute imao vodstvo 2:0.

- Ne trebate me podsjećati na tu utakmicu. To je jedna od dvije utakmice koje sam izgubio ove sezone. Nisam na početku igrao protiv Dundalka, Rijeke i Šahtara, a jedine poraze na terenu sam upisao protiv Dnjipra u Kijevu i Dinama na Poljudu. Nezasluženo smo onda izgubili, po igri sigurno nismo zaslužili poraz. Ali, događaju se u nogometu takvi nesretni preokreti. Da, želimo Dinamu uzvratiti za taj izgubljeni dvoboj.

Je li bod u subotnjem derbiju dobar rezultat za Hajduk?

- Nikada ne mislimo o bodu i premda je derbi posebna, nadasve jaka utakmica, želimo i u Maksimiru ići na pobjedu. O bodu možemo razgovarati nakon utakmice. Jer, ako se dogodi rasplet kao prošle godine kada smo u zadnjoj minuti poravnali na 2:2, onda je bod odličan, no bude li suprotno, onda ćemo sigurno žaliti za pobjedom. Ali, to su sve hipotetičke priče s puno pretpostavki. Bitno je od početka krenuti čvrsto, s jasnom željom da se ne izgubi utakmica. Pa dalje, što bude. Pobjeda bi bila velika. Zbog smanjenja bodovne razlike u odnosu na Dinamo, ali još više radi potvrde spoznaje o vrijednosti naše momčadi.

Šest godina i dva mjeseca Hajduk nije slavio u Maksimiru. Od rujna 2008. kada je s Vučevićem na klupi pobijedio Dinamo 2:0. Može li Hajduk prekinuti seriju, srušiti tradiciju?

- Bilo bi vrijeme. Nećemo se na tradiciju fokusirati pred utakmicu, ali bilo bi lijepo da naša generacija prekine seriju dvoboja bez pobjede u Maksimiru.

Sušić je optimist i takav treba biti pred svaku utakmicu. Maksimirski ogled Dinama i Hajduka uvijek je zanimljiv i radi nazočnosti mnoštva menadžera na tribinama. Tino Sven Sušić jedan je od najskupljih hajdukovaca, igrača kojeg se odavno prati u mnogim europskim klubovima. Utakmica s Dinamom posljednja je velika utakmica Hajduka ove jeseni, prigoda da se klasa potvrdi u najjačoj utakmici. Raste li time raste i pritisak, razmišljanje kako ću odigrati derbi?

- Ne, jer meni nitko ništa ne govori o dolasku menadžera, ni ponudama. I to je dobro. Nemam pritisak, želim svaku utakmicu odigrati na visokoj razini. U Puli ili Maksimiru, meni je svaka jednako važna. I u svakoj želim postići pogodak. Zato se iskreno nadam da ću i u subotu postići gol. Odigrati kako mogu i znam, bez obzira tko me gleda s tribina.

Nije me iznenadila stričeva smjena, očekujem da me zove i novi izbornik

Safet Sušić više nije izbornik BiH. U ponedjeljak je dobio otkaz i čeka se njegov nasljednik na klupi Zmajeva. Tino Sven Sušić, Safetov nećak, propustio je zbog ozljede utakmicu u Izraelu gdje je BiH upisala poraz (0:3) koji je presudio u odluci za rastanak s bivšim izbornikom. Kako je Tino doživio promjenu na klupi reprezentacije BiH?

- Pritisak je bio velik, očekivao sam promjenu. Što ćemo, idemo dalje, takav je trenerski život. Loše smo krenuli u kvalifikacije, skupili premalo bodova u četiri prošle utakmice. Startni dvoboj s Ciprom bio je ključni poraz. Promašili smo jedanaesterac, izgubili utakmicu koju smo po prikazanoj igri trebali dobiti. U tom susretu sve je otišlo u negativnom smjeru, da smo pobijedili Cipar, sve bi bilo drukčije. Kasnije smo propustili pobijediti Belgiju unatoč vodstvu u većem dijelu susreta.

Unatoč promjeni izbornika, Tino Sven Sušić očekuje da će nastaviti s igrama u dresu reprezentacije BiH?

- Ako u Hajduku budem i dalje igrao na jesenskom nivou, logično je da očekujem poziv za sljedeće akcije reprezentacije BiH. Sve je na meni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 01:17