Ronald Gorsic / CROPIX
OKRŠAJ LJUTIH RIVALA

DERBI NA MAKSIMIRU Soudani neće biti spreman, posljednja šansa za Wilsona

Očekuje se i povratak Juniora Fernandesa, koji je na trening-utakmici bio vrlo raspoložen i precizan. Nastup u derbiju bila bi mu injekcija samopouzdanja
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. studeni 2014. 10:04

Hoće li se Hajdukova serija nastaviti ili će biti od Dinama do Dinama, odlučuje - Dinamo! Po kvaliteti i dužini klupe Zagrepčani su u prednosti, a nije da baš nemaju motiva. Osim što im je Rijeka na četiri boda, ‘modri’ traže iskupljenje za očajne partije s Red Bull Salzburgom u Europskoj ligi, nule sa Splitom i Zagrebom u HNL-u, ali i zalet pred gostovanje kod rumunjskog Petrolula koje bi moglo spasiti europsku sezonu. Naravno, pod uvjetom da Austrijanci osvoje Celtic park.

Impresivna serija

No, najveći motiv ove subote imat će Igor Tudor. Može li konačno trener Hajduka uzeti tri boda u sudaru sa Zoranom Mamićem? Šest utakmica, pet poraza i remi lagano se pretvaraju u kompleks. U zadnjem derbiju na Poljudu Hajduk je imao 2-0. Imao je i 2-1 u sudačkoj nadoknadi, ali niti to nije bilo dovoljno da Tudor konačno uzme mjeru mlađem Mamiću.

U međuvremenu je Hajduk nanizao impresivnu seriju od 10 utakmica bez poraza. U HNL-u su ostvarili četiri pobjede i isto toliko remija, dok su dva trijumfa stigla u Kupu. Dovoljno za samopouzdanje, ali...

Zoran Mamić uoči derbija ima prilično kristalnu sliku sastava s kojim napada Hajduk. Pinto i Ibanez čuvaju bokove, Šimunović i Taravel će na stoperske pozicije. Antolić, Ademi i Brozović su abeceda veznog reda, a promjene se očekuju u ofenzivnoj liniji.

Alžirac Soudani je nastupio za reprezentaciju na afričkom Kupu nacija u kojem je Alžir poražen na gostovanju kod Malija 0-2 i pitanje je u kakvom će se stanju napadač vratiti u Maksimir. Umjesto njega bi na desnom krilu mogao osvanuti Wilson koji troši zadnje kredite u Maksimiru. Špica je namijenjena Henriquezu kojeg su ovaj put zaobišle pripreme reprezentacije i nema razloga da ga Zoran Mamić drži na klupi.

Duje Čop seli na krilo

S Henriquezom kao centralnim napadačem, jasno je da će Duje Čop na krilo. Ili će Mamić gurnuti u vatru od prve minute Juniora Fernandesa. Na utakmici dva Dinama u utorak Čileanac je bio raspoložen i precizan. Polako se vraća nakon stanke koja je ostavila traga, ali nema bolje injekcije samopouzdanja od nastupa u derbiju.

3 stvari koje će obilježiti subotnji derbi u Maksimiru

Posljednja prilika za Wilsona

Na trening-utakmici između dva Dinama, ponovno smo svjedočili lošoj predstavi Portugalca koji je na posudbi u Maksimiru. I dok se nađe u solidnom broju prilika, realizacija je katastrofalna. Iako se čini da je potrošio sve kredite i da je povratak u Lisabon sve izvjesniji, Wilson će dobiti posljednju priliku da se nametne.

Oproštaj Josipa Šimunića

Najveći hrvatski derbi bila bi idealna kulisa za oproštaj Josipa Šimunića od aktivne karijere. Bivšem reprezentativcu sa zimskom pauzom istječe ugovor. Već neko vrijeme je izvan forme i sve više ga zanimaju stvari van travnjaka. Zbog toga je završio na marginama, ali Joe definitivno zaslužuje posljednji pljesak Maksimira.

Povratak publike

Najava lijepog vremena i idealna satnica (subota, 15.00) mogli bi konačno usmjeriti Zagrepčane prema Maksimiru. U Dinamu su izašli u susret članovima kluba koji na osnovu članskih iskaznica mogu dobiti čak četiri besplatne ulaznice za tribine Istok i Sjever. Torcida će biti smještena na tribini Jug.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:56