Bruno Konjević / Cropix
OKUPILA SE MLADA VRSTA

Šušak uoči Ukrajine i Mađarske: Neće to biti revija, nego selekcija za Gruziju

U četvrtak, 24. ožujka, u Dugopolju Hrvatska igra s Ukrajinom (16.00), a u ponedjeljak, 28. ožujka, u splitskom Parku mladeži s Mađarskom (17.00)
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 20. ožujak 2011. 13:14

ZAGREB - Mlada hrvatska nogometna reprezentacija preselila se u Postire na Braču, gdje će se pripremati za dvije prijateljske utakmice koje će, prema riječima izbornika Ive Šuška, biti selektivne za dobivanje poziva za natjecateljski start u kvalifikacijama za Euro 2013., s Gruzijom, 3. lipnja.

Prvi pripremni suparnik našoj U-21 vrsti je Ukrajina, u četvrtak, 24. ožujka, u Dugopolju (16.00), a drugi Mađarska, u ponedjeljak, 28. ožujka, u splitskom Parku mladeži (17.00).

- Jedini su problem ozljede Tičinovića i Jozinovića zbog kojih su propustili derbi, obojca su ljevaci, a bez ljevaka nema pravog nogometa. Nakon konzultacija s liječnicima odlučit ćemo hoće li kandidirati za drugu utakmicu, no s pretpoziva ću pozvati Hrvoja Barišića iz Dugopolja, zanimljivog igrača koji može igrati kao stražnji vezni ili desni bočni - najavio je Šušak, kojeg raduje pogodak Petra Sliškovića za bod Mainza u Dortmundu, ali brinu izostanci iz zapisnika Zvonka Pamića u Freiburgu.

Od igrača iz europskih klubova kasnit će samo Filip Ozobić, jer njegov Spartak u ponedjeljak odrađuje prvenstvenu utakmicu ruskog prvenstva.

- Predstojeće dvije provjere moraju ozbiljno razbistriti kadar od 20 momaka za Gruziju, jer mogućnosti za okupljanje prije lipnja više nemamo. Iako želimo dati priliku većini kandidata, neće to biti revije, nego će rezultat biti vodilja kako ćemo pristupiti vrlo jakim Ukrajincima i vrlo dobrim Mađarima - poručio je Šušak.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić najavio je da bi Dugopolje i tamošnji novi stadion Hrvatskih vitezova moglo dobiti i domaćinstvo Gruziji 3. lipnja.

Popis kandidata

Na Šuškovu su popisu 25 kandidata i četiri pričuve: Delač i Picak (vratari), te Celjak, Jakoliš, Jozinović, Rugašević, Musa, Pavlović, Kelić, D. i F. Škvorc, Punčec, Andrijašević, Ademi, Vujičević, Ozobić, Trebotić, Pamić, Tičinović, Abdurahimi, T. Šarić, Vukušić, Slišković, Kramarić i Lendrić, te Kalinić, Barišić, Sačer i Maglica s pretpozivima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 12:21