Ante Čizmić/CROPIX
ZA SRPSKE MEDIJE

Šuker: Zarada od utakmice će biti ogromna. Moram razmišljati i o ekonomiji...

Piše: ArhivaObjavljeno: 21. ožujak 2013. 11:08

Najveći prostor u brojnim srpskim novinskim izdanjima u srijedu je u Sportskom žurnalu dobio Davor Šuker. Predsjednik HNS-a koji ne razgovara s hrvatskim novinarima, otvorio je vrata Rusanove našem beogradskom kolegi Zoranu Stojadinoviću. I tako, dok mi uspješno “pecamo” u Beogradu njihove vedete spremnije za razgovor s nama nego sa srpskim novinarima, oni pak lakše od hrvatskih novinara dolaze i do naših reprezentativaca i do naše nogometne “glave”.

Naboj isti kao i 1999.

Detalj koji dočarava pomalo shizofrenu situaciju oko nogometa, jednako u Srbiji kao i u Hrvatskoj.

Pa što je to Šuker rekao na cijeloj stranici Sportskoga žurnala.

“Spremni smo za utakmicu, jer se za nju pripremamo otkako smo saznali da ste nam suparnici. Zarada od utakmice će biti ogromna. Ja kao predsjednik moram razmišljati i o ekonomiji.”

Na pitanje hoće li nastati kaos u HNS-u ako Hrvatska izgubi, hoće li možda u tom slučaju podnijeti ostavku, rekao je:

“I ako izgubimo, neće se ništa dogoditi, osim što ćemo izgubiti tri boda. Ma kakva ostavka. Predsjednik ima drugih zadataka i obaveza i bilo bi neozbiljno da jedan poraz određuje njegovu sudbinu.”

Neizbježno je bilo i pitanje o Mamiću, odnosno koliko su njegove eskapade stvorile problema u organizaciji teške utakmice?

“Otvoreno pismo u kojem sam se očitovao bilo je više nego jasno i mislim da je to dovoljno. Želim zaboraviti na to jer nas za dva dana čeka važna utakmica.

Tadiću se ništa ne brani

Na izjavu doskorašnjeg predsjednika Borisa Tadića da mu je žao što neće moći gledati utakmicu uživo, jer bi ga vjerojatno udaljili sa stadiona, Šuker kaže:

“Gospodin Tadić može biti u loži gdje će biti srpska delegacija, ali ne i u hrvatskom navijačkom sektoru. Zbog vlastite sigurnosti. Nitko niti može niti želi braniti nekome u loži da se raduje ili tuguje.”

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 23:43