Drago Sopta / Cropix
TOTALNI AUTSAJDERI

Strani novinari o Dinamu: 'Oni su mala momčad ograničenih mogućnosti. Nije to za LP'

Nevjerojatno mi je da prvak Hrvatske, koja po tradiciji ima velike igrače, sad u LP-u izgleda poput kante za napucavanje - kaže francuski novinar Philippe Peroud
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2011. 18:07

Floris Beer Cake, Goal.com (Nizozemska)

Za povećavanje svojih šansi za prolaz u osminu finala Lige prvaka Ajaxu protiv Dinama nisu trebala samo tri boda, već i pobjeda od najmanje dva pogotka razlike. To je Ajax napravio bez ikakvih problema. Kopljanici su u Zagrebu slavili vrlo lagano, a isto su napravili i na svom stadionu, iako su se svi pribojavali težeg posla. No ono što se vidjelo u Maksimiru, ponovilo se i na Amsterdam Areni, s time da je hrvatski prvak s porazom od 0:4 još i dobro prošao. Dinamo je u ovoj skupini autsajder i to je neporeciva činjenica. Ajax i Lyon, da ne govorimo o Realu, kvalitetom su daleko ispred njega.

Philippe Peroud, Le Progres (Francuska)

Iskreno, prije početka Lige prvaka mislio sam da je Dinamo jača momčad, koja bi mogla osvojiti doma nekoliko bodova protiv Ajaxa i/ili Lyona. No iako Ajax i Lyon više nemaju velike momčadi kao nekad, u odnosu na Dinamo su nekoliko klasa jači. Zanimljivo da su do ovih dvoboja Ajaxa i Dinama u Lyonu govorili da je Real favorit za prvo mjesto, a da će se za drugo mjesto boriti Ajax, Dinamo i Lyon. No, Dinamo nema kvalitetu za borbu u Ligi prvaka, stoga neće biti iznenađenje ako ova skupina završi sa 18-0; Real 18 bodova, a Dinamo 0 bodova i bez gola. Nevjerojatno mi je da prvak Hrvatske, koja po tradiciji ima velike igrače, sad izgleda poput kante za napucavanje.

Diego Torres, El Pais (Španjolska)

Dinamo je mala momčad koja je protiv Reala preživjela samo zahvaljujući vrataru. Dinamo je momčad ograničenih mogućnosti. Bez najiskusnijih Cufrea i Šimunića u utakmici s Realom izgledao je kao kost i koža. Sammir je glavni igrač momčadi i na njega treba obratiti pozornost, a protiv Madriđana se i iskazao i vratar Ivan Kelava. On je pokazao mješavinu hladne glave i elastičnosti, mješavinu koja vratare čini velikima. Kad je Dinamo u srazu s Kraljevskim klubom ušao u krizu, Kelava je jedini pružao otpor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:05