Ante Čizmić/CROPIX
U NEDJELJU OKUPLJANJE

Štimac: Svi igrači su u formi, sigurno ćemo izgledati puno bolje nego prije mjesec dana!

Posebno je intrigantno kako će Štimac tretirati Rakitića, koji je nakon Belgije gdje je ostao na klupi demonstirao odličnu formu, i to protiv suparnika kalibra Reala i Barcelone
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. listopad 2012. 23:25

Makedonija u Skoplju 12. listopada, Wales u Osijeku četiri dana kasnije. Prvi dio Vatrenih okuplja se danas u 14 sati u zagrebačkom hotelu As, tu će boraviti i tražiti formulu za premijerni kvalifikacijski trijumf kraj Vardara. Ostatak ekipe pristizat će većinom u ponedjeljak, neki i u utorak. Igor Štimac pozvao je 26 imena, od toga je otpao Ivo Iličević.

- Bitno mi je samo da ne bude ozljeda, da se pripremimo kako treba za ovaj mini ciklus koji je iznimno važan za budućnost hrvatskog nogometa. Ne i presudan, srećom - kaže izbornik koji će formaciju "tesati" u Zagrebellu gdje su prošli put igrači imali lagane prigovore na kvalitetu travnjaka.

Štimac je od starta bio jasan:

- U prve četiri utakmice cilj je minimalno devet bodova.

Štimac nas preko javne televizije uvjerava da će Kockasti biti moćniji i sigurniji nego prije mjesec dana s istim suparnikom u Zagrebu.

- Vjerujem da ćemo isključivo podizati igru. Iza nas je taj prvi mini ciklus koji je sadržajno bio jako težak, momčad nije bila na ujednačenoj fizičkoj razini, tada je komplicirano bilo doći do rezultata. Sada imamo gotovo sve igrače u formi, nastupaju po 90 minuta, zabijaju puno golova, tako da će biti puno lakše.

Zbog klupskih obveza u predviđenom terminu mogla bi se odazvati samo desetorica, ako stignu na vrijeme: vratari Pletikosa i Krešić, obrambeni igrači Ćorluka i Lovren, od veznjaka Rakitić, Badelj i Radošević, te napadači Mandžukić, Olić i Jelavić. Tijekom večeri trebali bi se priključiti dinamovci Šimunić, Vida i Sammir, ostali igraju u nedjelju, a Pamić i Subašić imaju utakmice u ponedjeljak.

Štimac je u prva dva nastupa na travnjak poslao 15 igrača: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Vida, Schildenfeld, Modrić, Rakitić, Vukojević, Perišić, Radošević, Mandžukić, Jelavić, Olić i Kalinić. Ta će se lista svakako širiti, možda već na Areni Filipa drugog Makedonskog. Posebno je intrigantno kako će Štimac tretirati Rakitića, koji je nakon Belgije gdje je ostao na klupi demonstirao odličnu formu, i to protiv suparnika kalibra Reala i Barcelone, hoće li zadržati Radoševića u udarnih 11 ili na vruć teren u Makedoniji poslati iskusnijeg Vukojevića, te što kani sa Sammirom, je li on u najužoj konkurenciji za startera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 16:01