Ronald Gorsic / CROPIX
SAMMIR O NOVOJ ULOZI

Vesele ga i sitnice: 'Ulazak u hotel i preuzimanje opreme pamtit ću do kraja života'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. listopad 2012. 10:20

Sammir je jučer proživio prvi dan kao hrvatski reprezentativac. Pojavio se u reprezentativnoj bazi, u Hotelu As negdje oko podneva. Nitko ga nije dopratio, stigao je sam te preuzeo ključ od sobe. Znate li s kim je u sobi? Cimer mu je klupski kolega Domagoj Vida.

Ako bismo se malo našalili, moglo bi kazati da njih dvojica mogu razgovarati o dosta drugih stvari, ne samo o nogometu. Recimo, o slatkom životu, kvaliteti piva, kaznama koje su dobili u Dinamu...

Naravno, to je zaista samo šala, uostalom, obojica znaju da kod Igora Štimca nema zafrkancije, da u reprezentaciji vlada red, rad i disciplina. Doduše, sad vlada i u Dinamu kad je trener Ante Čačić pokazao zube i sve stavio “pred zid” po kojem se puca ogromnim financijskim kaznama.

Nakon što se smjestio u sobu, Sammir je preuzeo opremu koju su mu udijelili ekonomi Željko Mesić i Mladen Pilčić.

- Nazvao me i kazao da se osjeća posebno, da mu je ulazak u hotel reprezentacije i preuzimanje opreme s hrvatskim grbom bilo nešto što će pamtiti do kraja života - kazao nam je njegov menadžer Božo Slišković koji se poslom trenutačno nalazi u Barceloni. Brazilac s hrvatskom putovnicom nazvao je i svoju obitelj u Brazil, majku, sestru, te oca koji inače ne živi s njima. Prema riječima njegova agenta, svi su oni presretni što je Sammir osvanuo u hrvatskom reprezentativnom kampu.

- U njegovu brazilskom kvartu će se sigurno sad gledati sve utakmice hrvatske reprezentacije. Kazali su mu njegovi prijatelji da se naručuju posebno veliki televizori. Svi žele vidjeti Sammira na terenu, nadaju se da će dobiti priliku. Odjenut će se i hrvatske dresove koje im je Sammir donio na poklon pri svojim dolascima u Brazil - pričao nam je Slišković.

Sa Sammirom je prije odlaska u kamp reprezentacije popričao i trener Ante Čačić. Prvo ga je oslobodio obveze igranja utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

- Dosta sam ga koristio u utakmicama, pa sam ga poštedio igranja u Koprivnici. Već kad je dobio poziv u reprezentaciju sam mu čestitao, a prije odlaska u Hotel As poželio sam mu sreću i kazao da iskoristi priliku ako je dobije - rekao nam je Dinamov trener.

Izvori iz Hotela As govore da su svi prisutni reprezentativci vrlo srdačno dočekali Sammira. Sammira je jasno pozdravio i izbornik Igor Štimac, te kompletni stručni stožer. Svi koji su jučer vidjeli Dinamovu zvijezdu kažu da je šteta što netko kamerom nije zabilježi njegov prvi dan u redovima Vatrenih. Naziv filma bio bi “Čovjek koji se stalno smijao”.

Predvečer, na treningu u Zagrebellu, Sammir je među posljednjima izašao iz svlačionice. Pridružio se Ognjenu Vukojeviću i Josipu Šimuniću s kojima je veselo čavrljao prije nego što će Igor Štimac dati znak za početak vježbanja. Odmah se tom trojcu pridružio i Mario Mandžukić koji je Sammira potapšao po ramenu. Pričali su tako dečki nekoliko minuta, a onda je kondicijski trener Zvonko Komes Sammira odvojio malo sa stane i nešto mu objašnjavao. Da ne zaboravimo, na trening je izašao u trenirci s brojem 15. To će očigledno biti njegov broj u hrvatskoj reprezentaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:37