Nikša Stipaničev/CROPIX
'KUPUJU VRIJEME'

Štimac: Čekajte malo, što je sada Zdravko Mamić postao glasnogovornik u Rusanovoj?

'Neću odmah u ponedjeljak u Rusanovu! Mi nismo nasilnici niti silovatelji zakona. Predat ćemo zapisnik i pričekati upis mene kao predsjednika u Registar udruga'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. veljača 2011. 17:53

Igor Štimac iz medija se informirao o zaključcima u Rusanovoj.

- U kojoj se funkciji pojavljuje Zdravko Mamić? Je li on glasnogovornik? - bila mu je prva reakcija.

Vezano za Skupštinu nema nikakvih dvojbi:

- Izigrali su zahtjev koji je sasvim legitiman. On nalaže predsjedniku da sazove Skupštinu u roku od 30 dana. Što znači sazvati, mogu pogledati na primjeru sjednica Sabora. Dakle, to je jednako kao i održati. Što se u HNS-u nije dogodilo. U svakom slučaju Izvanredna skupština bit će u nedjelju, 20. veljače. Potom je na državnim organima da donesu pravorijek.

Mamić vas je pozvao na sjednicu 19. travnja, da svi koji su nezadovoljni to tada iznesu.

- Mi ćemo se okupiti u nedjelju, on je također dobio poziv i može se odazvati. Što se promijenilo u odnosu na prethodne godine da se Skupština s financijskim izvješćem ne održava u veljači. Odgovor znam, ali trebalo bi upitati i njih. Na ovaj si način žele dati vremena kako bi mogli ucjenjivati delegate.

Što će se dogoditi u nedjelju?

- Očekujem da održimo Skupštinu na civiliziran način, a kako će zastupnici glasovati to treba pitati njih.

Što će se zbiti u ponedjeljak ukoliko vas izaberu za predsjednika HNS-a? Hoćete li odmah doći u Rusanovu tražiti svoj ured?

- Mi nismo nasilnici niti silovatelji zakona. Takvo ponašanje od nas nećete doživjeti. Predat ćemo zapisnik i pričekati upis mene kao predsjednika u Registar udruga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:48