Nenad Dugi/CROPIX
MARKOVIĆ O MARKOVIĆU

'Stalno čitam gluposti! Marković će biti predsjednik HNS-a koliko on to bude htio!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2011. 23:40

Hrvatska je protiv Turske uspjela sačuvati prednost iz Istanbula (3:0) odigravši na Maksimiru 0:0 i tako izboriti plasman na EURO u Ukrajini i Poljskoj 2012.. Nakon velikog pothvata Vatrenih oglasio se i predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

- Ovo je bila teška utakmica, ali na kraju smo učinili ono što je bilo potrebno i izborili plasman na EURO. Ispunili smo cilj, čestitam svim igračima na fenomenalnoj igri i u Istanbulu i u Zagrebu. Niti u jednom trenutku nisam sumnjao da bi naš nastup u Ukrajini i Poljskoj mogao biti upitan, niti sam sumnjao u izbornika Bilića i njegov stručni stožer. Mogu samo reći da će Slaven sigurno voditi Hrvatsku i iduće godine.

Na upit razmišlja li možda o ostavci na mjestu predsjednika HNS-a, Marković je poručio:

- Stalno čitam gluposti ovih dana. Rekao sam! Vlatko Marković će biti predsjednik koliko god to on bude htio!

Marković ide nakon Turske, Mamić na mjesto predsjednika gura - Damira Vrbanovića!

Uzvratni susret s Turskom, s planiranim plasmanom na Euro, neće biti samo trijumf hrvatske reprezentacije, nego i najvjerojatnije posljednja predsjednička utakmica Vlatka Marković. Nekima sigurno drago, drugima krivo, nakon 13 godina vladavine prvi čovjek HNS povlači se s trona Kuće nogometa. Izvor u Rusanovoj kazao nam je:

- Marković je sam predložio abdikaciju. Ovo je pravi trenutak, pobjednički oproštaj kakvog je uvijek najavljivao; kad on to bude htio, i na način koji sam izabere.

Tko dolazi? Dugo je figuriralo ime Davora Šukera, on i sada ima jake pobornike u osječkoj struji i šire, međutim novi kandidat s najvećim izgledima je - Damir Vrbanović. Iza njega stoji Zdravko Mamić, koji očito nije uvjeren da je Šuker pravi izbor za predsjednika, iako drži kako bi Zlatna kopačka trebala imati ulogu u HNS-u.

CIJELU PRIČU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:34