Drago Sopta / Cropix
STIGLI NA MALTU

Srna: Za mene tek sada počinju prave kvalifikacije, kiksevi su zabranjeni!

'Vrsaljka čeka velika budućnost. Sada je njegova karijera na prekretnici, mora se dokazati. Bitno je da ima čvrstu glavu i stariji suigrače koji mu pomažu savjetima'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2011. 19:37

Kapetan Darijo Srna pamti remi na Malti (1:1), prije šest godina.

- Umalo samo platili skupi ceh neodlaskom na SP. Propustili smo puno šansi i jedan njihov udarac je završio u golu. To nam se ne smije ponoviti.

On je fokusiran, motiviran, vidi se da ga nosi elan.

- Za mene tek sada počinju kvalifikacije. Ovo su utakmice odluke, a neizvjesnost bi mogla potrajati do posljednjeg kola 11. listopada s Latvijom. Svaki susret je ključan. Nadam se povoljnom rezultati u Tel Avivu, u utakmici Izraela i Grčke.

Što priželjkujete?

- Da Grci ne pobijede, manje je bitno hoće li završiti neodlučeno ili s tri boda na kontu Izraela. Premda sami odlučujemo o svojoj sudbini, sve je u našim rukama. Jako mi je žao što je Ivica Olić ozlijeđen, on bi nam strašno koristio. Vidim da je Kranjčaru u glavi i dalje nada da će se ipak popraviti situacija s aduktorom do utorka, da će biti spreman.

Srna ponovno igra ofenzivno, kao desni vezni, a leđa mu ovaj put čuva Vrsaljko. Kako ide suradnja na treningu?

- Izvrsno. Čeka ga velika budućnost. Zapravo, sada je njegova karijera na prekretnici, mora se dokazati do kraja. Bitno je da ima čvrstu glavu i stariji suigrače koji mu pomažu savjetima. Oni ga moraju usmjeriti pravim putem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:41