Ante Čizmić / Cropix
GOLGETERSKI POST

Mandžukić: Na Malti ćemo sigurno stvoriti dosta šansi, valjda ću i ja nešto zabiti...

'Drago mi je zbog Klasnića, dobar je tip, stalno je nasmijan, volim biti u društvu s njim. Izvrsno je što zabija. Mi smo konkurenti, ali ne gledamo se kao neprijatelji'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2011. 15:32

Premda u četiri bundesligaška kola nije zabio gol, Marija Mandžukića i dalje nosi elan iz završnice minule sezone. U vehementnom stilu spasio je Wolfsburg, a sad najavljuje, "samo je pitanje kad će krenuti nova serija golova".

- Rezultati nisu dobri, ali ja se izvrsno osjećam. Sigurno ću dati doprinos ekipi. Želimo pobijediti u obje utakmice. Ali idemo prvo odraditi Maltu.

U 20 utakmica za A vrstu postigli ste tri gola. Protiv Gruzije dočekali smo da prekinete dugi post.

- Vjerujem da ću Malti zabiti. Sigurno ćemo stvoriti dosta šansi, na meni je da ih iskoristim. Izborio sam se za mjesto u početnoj postavi Hrvatske i nemam ga namjeru ispustiti. Koliko god cijenim ostale konkurente. Predugo sam sanjao o takvom statusu da se ne bih i dalje borio za njega.

Kako surađujete s Klasnićem?

- Jako dobro. Kao i sa svima. S kime god da igraš moraš se slagati. Svi smo dužni djelovati kao jedan. Ako ne bi štimalo među nama, ne bi bilo dobro.

On je bio praktično prekrižen, a vratio se golovima u Premier ligi.

- Drago mi je, dobar je tip, stalno je nasmijan, veseo, volim biti u društvu s njim. Izvrsno je što zabija. Mi smo konkurenti, ali ne gledamo se kao neprijatelji, ne želimo jedan drugome zlo. Izbornik je taj koji odlučuje tko će dobiti prednost, na nama je da se dokazujemo. Raduju me pogoci svih naših igrača.

Još niste nastupili na velikom natjecanju kao što su Euro ili SP. Osjećate li uzbuđenje zbog takve šanse?

- Svakako. Zato želim pridonijeti plasmanu na Europsko, stvarno bih htio otići na jedan događaj tih dimenzija. Dajem sve od sebe da igrama pružim svoj doprinos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:26