DINAMO - ŠAHTJOR 1-1

Srna počastio Modre autogolom, Ukrajnici zabili nakon kiksa Fernandesa

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. veljača 2015. 19:50

Dinamova španjolska ekspedicija završila je bez poraza. U posljednjoj pripremnoj utakmici prije polaska za Zagreb, prvak Hrvatske je odigrao 1-1 sa Šahtjorom na stadionu u Murciji.

Zbog bolova u leđima, protiv Šahtjora nije bilo Domagoja Antolića pa je Mamić u vatru gurnuo mladog Ćorića. A ako izumemo Matela na poziciji lijevog beka, u Dinamovom sastavu nije bilo iznenađenja te se čini da će ovo biti udarna momčad ovoga proljeća.

Dinamo je odigrao odlično poluvrijeme protiv prvaka Ukrajine koji je istrčao u udarnom sastavu koji se plasirao u osminu finala Lige prvaka. Čvrsti u obrani, agresivni na sredini, probojni po desnom boku činili su popriličnu pomutnju u redovima Šahtjora. Briljirao je Marko Pjaca koji je složio četiri opasne situacija pred golom Šahtjora od kojih je ona, nakon prizemne lopte u peterac, završila autogolom Darija Srne u 7. minuti.

No, Dinamo je imao igrača manje na travnjaku s obzirom da Junior Fernandes 'nije došao' na utakmicu. Čileanac je djelovao totalno nezainteresirano a upravo nakon njegove greške su Ukrajinci izjednačili. Prvo nije ispratio igrača da bi potom 'prodao“ loptu na dvadesetak metara od Dinamova gola.Slijedila je brza reakcija Taisona i egzekucija Luiza Adriana.

Iako je Šahtjor nakon gola ubacio u višu brzinu, Dinamo je i dalje bio opasan. Ponovno je probao Pjaca a lijepu priliku iz daljine imao je i Ante Ćorić. Pred sam kraj prvoga dijela zaiskrilo je na travnjaku kada je Costa udario Ćorića koji je bio bez lopte. Iako je norveški sudac jasno vidio situaciju, Costa je prošao sa žutim kartonom što je poprilič no razljutilo klupu Dinama. Protestirali su Cvitanović i Mamić a na koncu je sudac isključio trenera Dinama što je samo dolilo ulje na vatru. Na to se uključio i Zdravko Mamić koji je u žučnoj raspravi sucu rekao da se radi o prijateljskoj utakmici i da nema smisla isključiti trenera.

Sudac je brzo odsvirao kraj, a priča se nastavila početkom drugoga dijela. Sudac je inzistirao da Zoran Mamić napusti klupu, a stvar je smirio Mircea Lucescu. Trener Šahtjora je prišao Zokiju, zagrlio ga i otišao s njim na tribine što je izazvalo pljesak malobrojne publike.

U nastavku je Mamić dao priliku Cekiciju koji je zamjenio Fernandesa. Vukojević je otišao an mjesto stopera dok je Taravel zamjenio Matela na poziciji lijevog beka. Strateg gostiju izmjenio je kompletnu momčad osim vratara Pjatova. Igra se malo razvodnila i nije bilo niti približno tako uzbudljivo kao u prvome dijelu. Nekoliko poluprilika s obje strane, najčešće nakon prekida i solidna doza nervoze obilježili su nastavak utakmice u kojem se mreže nisu tresle.

Dinamo - Šahtjor 1-1

Poluvrijeme: 1-1. Sudac: Ken Henry Jonhsen; pomoćnici: Sven Erik Midthjell, Jon Michael Knutsen (svi Norveška).

Strijelci: 1-0 Srna (7. ag.), 1-1 Luiz Adriano (25.)

Žuti kartoni: Fernandes, Vukojević (Dinamo), Costa (Šahtjor)

Igrač utakmice: Marko Pjaca

Stadion: Pinata Arena. Gledatelja: 150.

Dinamo: Ježina – Pinto, Sigali, Taravel, Matel(od 46. Vukojević) – Ćorić (od 61. Goncalo), Ademi, Machado(od 72. Gojak) – Pjaca (od 72. Fiolić), Henriquez (od 61. Hodžić), Fernandes (od 46. Cekici)

Šahtjor: Pjatov – Srna, Krjuvtsov, Ordets, Ismaily – Fernando, Fred – Douglas, Teixeira, Taison – Luiz Adriano

(drugo poluvrijeme: Pjatov (od 73. Sarnavskij) - Ilsinho, Kušer, Rakitskij, Azevedo – Dentinho, Stepanenko – Marlos, Kovalenko, Bernard – Gladkij)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:20