Drago Sopta / Cropix
LOKOMOTIVA - SPLIT 0-0

Lokomotiva izgubila važne bodove u borbi za ostanak, a Split u borbi za Europa ligu

Nogometaši Splita i Lokomotive podijelili su bodove u prvoj utakmici 23. kola HNL-a. Obje momčadi su imali nekoliko dobrih prilika, ali mreže su na kraju mirovale
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. travanj 2011. 20:04

Prvih 45 minuta maksimirske utakmice nestalo je u obostranoj nervozi i diskretnoj igri. Tek u nastavku susreta pojavio se – sadržaj. Prvi se se prigode domogli domaći nogometaši. Stoper Splita, Goran Milović neoprezno je izgubio loptu. Uslijedila je akcija Poljaka i Bule. Najbolji strijelac Lokomotive promašio je cilj za nekoliko centimetara.

Splićani su ubrzo uzvratili. U 51. minuti Golubović je pogodio volej, ali ne i okvir domaćih vratiju. Nekoliko minuta kasnije odvažio se i Vidić. Njegov šut s 35 metara Mitrović je jedva izbacio u korner.

Domaći je vratar bio na iskušenjima i u 68. minuti nakon slobodnog udarca Romana Obilinovića. Ostalo je međutim 0:0.

Protijekom susreta igra splitske momčadi postajala je sve konkretnija. U nekoliko je akcija domaća obrana bila na rubu. Delikatne situacije riješile su međutim tamnopute maksimirske uzdanice ( Samateh i Atto).

Lokomotiva je mogla doći do vodstva u 79. minuti. Križanac je zagubio loptu, a akciju ''lokosa'' efektnim je udarcem okončao Dodo. Vuković je međutim atraktivno (jednom rukom) loptu izbio u korner.

Konačan ishod (0:0) niti je atraktivan niti je popularan, ali je ovoj utakmici definitivno – najprikladniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:29