Damir Krajač/CROPIX
DVA GOLA DUJE ČOPA

Split protunjao Zaprešićem i 'bacio' Hajduka na treće mjesto, Slaven sredio Rijeku!

U prvoj utakmici 11. kola HNL-a Split je u gostima pobijedio zaprešićki Inter sa 3-0. Dva pogotka za Crvene djelo je Duje Čopa, dok je konačni rezultat postavio Rebić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2011. 19:02

Kao i proljetos, Inter i Split zaredali su pozitivnim rezultatima što utakmici u Zaprešiću dalo pridjev - Europska. Premda nismo došli niti na polovicu sezone, Žuti i Crveni s pravom su zbog igara došli u krug onih koji pretendiraju za izlazak na Eurpsku scenu. Iako, radi se o potpuno dvije drugačije momčadi; Inter u prvih 11 ima samo dva 30-godišnjaka (Gulić i Jančetić), dok su Splićani skupina iskusnika koji vrlo dobro znaju kako igrati na rezultat.

Na početku susreta, međutim to se nije vidjelo, vrlo dobri Inter, dapače, u odnosu na proljetos kompaktniji i u mogućnosti da se suprotstavi Splićanima, pokušao je ubosti meko meso gostiju i zarana povesti što im je skoro pošlo i za nogom. U 6. minuti, Žuti su tražili kazneni udarac nakon sraza Oršića i Budiše, a lopta je došla do Abilalilaja koji s 10-ak metara pogađa stativu. Uslijedilo je nakon toga dobar period igre domaćina, no sredinom poluvremena igra se izjednačila, vezni redovi obiju momčadi krasnom su destrukcijom razbijali pokušaje suparnika. Šansi i nije bilo previše, no tempo je za 1. HNL bio sasvim dovoljan. A onda - šok za Žute...

0:1 - Čop (45)

Nakon sudara Hercega i Golubovića, lopta je došla do Čopa koji s lijeva ulazi u 16-erac i sa 6-7 metara pogađa gornji kut Santinija za veliko slavlje osam navijača Crvenih đavola koji su potegnuli s Parka mladeži do Zaprešića.

Upozoravajuća čuška s kraja prvoga poluvremena u drugome se dijelu pretvorila u zvučnu pljusku. Inter nije uspio niti približno ponoviti partiju s Poljuda dok su Splićani pokazali zbog čega postaju konstanta hrvatskog nogometa. Strpljivo, organizirano i močno. Uostalom, sva tri gola postigla su praktički iz jedine tri prave prilike.

0:2 - Čop (59)

Vidić je sjajnim solo prodora došao do gol linije Zaprešićana i odličnim centaršutom s desne strane naciljao glavu Čopa koji s 5 m neometan pogađa mrežu.

Samo minutu kasnije Šarić je imao priliku donijeti utakmicu u vode neizvjesnosti, međutim s iste pozicije kao i Čop kod vodećega pogotka nije uspio savladati Vukovića. A kada se mislilo da su dva gola dovoljna, Crveni su tri minute prije kraja trećim pogotkom okrunili veliku pobjedu u Zaprešiću, drugu uzastopnu u domu Intera; a Bašićevu treću prvenstvenu zaredom.

0:3 - Rebić (87)

Gulić je presjekao jednu akciju, dodao Hercegu koji je bio premekan, pa mu Rrebić oduzima loptu, ulazi u kazneni prostor slijeva i mirno matira Santinija.

U drugom susretu dana Slaven Belupo je u Koprivnici svladao Rijeku 1-0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Marin Jakšinić u 69. minuti utakmice. Nakon jedne gužve u 16-tercu gosti s Kantride nisu uspijeli izbaciti loptu, a nakon 'flipera' u kaznenom prostoru lopta je stigla do Jakšinića koji ju je pospremio u mrežu.

Imala je i Rijeka svojih prilika, a posbeno valja izdvojiti Križmanovu vratincu u 80.minuti. Slave se ovom pobjedom bodovno poravanao s Hajdukom na ljestvici HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:39